Nie znalazłem tematu na forum, jeśli jest i powielam sorki.
Chcę wymienić całe ramię tylnej wycieraczki ( wyrobiła się sprężyna i nie dociska pióra do szyby).
1. Ściągam plastikową osłonkę
2. Odkręcam śrube mocującą
3. Co dalej bo ramię nie chce zejść... W golfie V wystarczyło podważyć i ładnie schodziła, tam była zamontowana na płaskiej u nasadzie śrubie a tu? Siłowałem się próbując "odkręcić" w lewo i prawo- nic; próbowałem pociagać do siebie i odpychać ale też nic, mocowanie nie drgnie nawet na mm ( całe ramię tak się wyginało, że prawie pękło).
Ktoś coś podpowie?
Wycieraczka szyby tył, jak zdemontować?
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55
Regulamin forum
Podłokietnik, kierownica, uszczelki drzwi, szyby, lakier, listwy boczne, lusterka, pasy bezpieczeństwa, siedzenia, fotele, kanapy, gałka zmiany biegów, bagażnik, siłowniki i teleskopy, roleta bagażnika, zamki, pokrętła, regulacje, wycieraczki, podsufitki, elementy karoserii, zderzaki, błotniki, liczniki, poduszki powietrzne, deska rozdzielcza i inne elementy wyposażenia wewnętrznego i nadwozia.
Pamiętaj:
Podłokietnik, kierownica, uszczelki drzwi, szyby, lakier, listwy boczne, lusterka, pasy bezpieczeństwa, siedzenia, fotele, kanapy, gałka zmiany biegów, bagażnik, siłowniki i teleskopy, roleta bagażnika, zamki, pokrętła, regulacje, wycieraczki, podsufitki, elementy karoserii, zderzaki, błotniki, liczniki, poduszki powietrzne, deska rozdzielcza i inne elementy wyposażenia wewnętrznego i nadwozia.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- ryba113
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Bifuel
- Engine: BGU 1.6 74 kW
- Localization: CT NO EL
Re: Wycieraczka szyby tył, jak zdemontować?
YouTube mk6 rear wiper delete tutaj Manual. Dobrze spryskać chwile wcześniej dobrym środkiem penetrujacym.
- melon84
- Aktywny
- Auto: Golf 6 GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Lublin
Re: Wycieraczka szyby tył, jak zdemontować?
Jakie to proste 
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk