Pełny bak - przelewanie
Regulamin forum
Rozrząd, układ korbowy, przepływomierz, turbo, intercooler, układ paliwowy, układ smarowania, sterowanie silnikiem ECM, sterowanie zapłonem, świece, przewody zapłonowe, rozdzielacze, chłodnica, pompa wody, wycieki płynu chłodniczego, przegrzewanie silnika, niedogrzanie silnika, czujniki, wskaźniki temperatury.
Pamiętaj:
Jeżeli chcesz doprecyzować problem użyj jednego z dostępnych prefixów
Rozrząd, układ korbowy, przepływomierz, turbo, intercooler, układ paliwowy, układ smarowania, sterowanie silnikiem ECM, sterowanie zapłonem, świece, przewody zapłonowe, rozdzielacze, chłodnica, pompa wody, wycieki płynu chłodniczego, przegrzewanie silnika, niedogrzanie silnika, czujniki, wskaźniki temperatury.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
Jeżeli chcesz doprecyzować problem użyj jednego z dostępnych prefixów
- Benzyna – jeżeli wątek dotyczy benzyniaków
- Diesel – jeżeli wątek dotyczy ropniaków
- LPG – jeżeli wątek dotyczy aut zagazowanych
- All – dla wątków, w których rodzaj paliwa nie jest istotny.
-
pedros83
- Sympatyk
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI 110 KM
- Localization: Warszawa
Pełny bak - przelewanie
Witajcie, mam pytanie, po zatankowaniu samochodu do pełna zacząłem słyszeć przy hamowaniu przelewanie w baku. Do tej pory nic takiego nie było słyszalne, pytam ze względu na to, że ostatnio debil lekko wjechał mi w dupeczkę i jestem przewrażliwiony 
- jarekgk
- Forumowicz
- Auto: VW GOLF VIII GTD
- Engine: 2.0TDI DTUA
- Localization: łódzkie
Re: Pełny bak - przelewanie
Słuchaj, ja u siebie nic takiego nie słyszę, a jak tankuję auto to zawsze tylko do pełna tak żebym paliwo widział we wlewie.
-
pedros83
- Sympatyk
No do tej pory miałem podobnie, zawsze do pełna i cisza, ale jak w piątek miałem stłuczkę a w niedzielę się tankowałem dopiero dzisiaj usłyszałem takie przelewanie w baku.
- marmi
- Mieszkaniec
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Czasem słyszę, nie wiem czym się przejmujesz?? normalne i tyle...
-
pedros83
- Sympatyk
Tak jak pisałem było to niesłyszalne, a ponieważ dostałem w tyłek może i jestem przewrażliwiony ew. usterkę chciałem zgłosić do ubezpieczyciela (OC).
- funo97
- Aktywny
- Engine: 2.0 TDI 140 KM
- Localization: Lodz
Również jak zatankuje do pełna i akurat zmienia sie piosenka w radiu to słyszę. Ale to tylko jak jest zupełna cisza w aucie i ostro sie ruszy bądź przyhamuje.
też to słyszę czasem
-
pedros83
- Sympatyk
a może problem jest z odpowietrzaniem zbiornika? a może problem jest z korkiem wlewu?
tu wrzuciłem odgłos jaki słychać (co nie jest normalne, bo słyszalny jest przy jeździe, nierównościach)
http://www.megafileupload.com/g90t/Glos00004.3gp
tu wrzuciłem odgłos jaki słychać (co nie jest normalne, bo słyszalny jest przy jeździe, nierównościach)
http://www.megafileupload.com/g90t/Glos00004.3gp
-
arthur7374
- Aktywny
- Auto: VW Golf 7 variant
- Engine: DADA
- Localization: Bruxelles
Daj muzykę trochę głośniej
😁.A na poważnie to trochę w nawet mocno słychać .Z początku zwracałem uwagę.teraz dałem spokój.
😁.A na poważnie to trochę w nawet mocno słychać .Z początku zwracałem uwagę.teraz dałem spokój.
- tberent
- Banned
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
Myślałem ze sobie jaja robicie. Kurde ale słychać strasznie. Ja tak uje zawsze od rezerwy 30 litrów i szczerze to nie słyszałem nic. Hmmm. Wg mnie jest zapowietrzony bak. Zobacz czy przy połowie baku to samo jest. Jak tak to odkręcić korek i się przejdź. Nie wyleje sue napewno . Ten plastik co trzyma korek można zdjąć delikatnie .
-
pedros83
- Sympatyk
Jak poziom paliwa spadł poniżej 30 litrów chlupotanie ustało, dzisiaj ponownie zatankowałem do pełna i problem znowu się pojawił
czyżby uszkodzona przegroda w zbiorniku?