Regulamin forum Podłokietnik, kierownica, uszczelki drzwi, szyby, lakier, listwy boczne, lusterka, pasy bezpieczeństwa, siedzenia, fotele, kanapy, gałka zmiany biegów, bagażnik, siłowniki i teleskopy, roleta bagażnika, zamki, pokrętła, regulacje, wycieraczki, podsufitki, elementy karoserii, zderzaki, błotniki, liczniki, poduszki powietrzne, deska rozdzielcza i inne elementy wyposażenia wewnętrznego i nadwozia.
Pamiętaj:
Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
Proszę o informację czy w Waszym 6-stkach macie wygłuszenie pokrywy silnika. Czy taka wygłuszka byłą fabrycznie montowana? Czy Waszym zdaniem warto ją dokupić?
1,6TDI, 77kW, Variant, Trendline, 176000 Za odp. dziękuję i pozdrawiam IROKEZ
Dokładnie drogo, tym bardziej, że Golfa mam od tygodnia, a już sporo wydatków. Dzisiaj zakupiłem osłonę pod silnik w serwisie za 299zł. Używki albo były popękane, albo powyrywane gniazda mocowania. W przypadku wygłuszki zdecyduję się jednak na zamiennik Coraz bardziej niepokoi mnie brak osłon i innych elementów wyposażenia w komorze silnika. Serwis ASO VW zapewniał mnie jednak na przeglądzie przed zakupem, że samochód jest bezwypadkowy i nie był szpachlowany ani lakierowany. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
jak nie ma osłon, wygłuszeń itd to ktoś coś z tym przodem robił, niekoniecznie wypadek...
jak kupiłes w aso plastikową osłonę za takie pieniądze to tyle samo wyszłoby ci kupno aluminiowej z cabrio, a ona przynajmniej świetnie chroni spód silnika przed wszelakimi uszkodzeniami...
polecam napisać w dziale "kupię" ogłoszenie z listą potrzebnych rzeczy, sporo osób ma pochowane gdzieś takie pierdoły Np ja bym Ci mógl za grosze oddac osłone pod silnik plastikową leży i zbiera kurz tylko w garazu
Ja kolego do swojego varianta kupiłem używkę osłonę pod maskę i musiałem ją utwardzać żywicą. Ktoś na forum kupował nowy zamiennik i był zadowolony. także na Twoim miejscu poszukałbym nowego zamiennika.