Golf 7 - GTD - 2016
Regulamin forum
Opis samochodu powinien zawierać informacje zgodnie z zaproponowanym szablonem
Temat: Model - Wersja silnika - Rok produkcji (opcjonalnie "by" _nazwa_użytkownika_)
np. VW Golf 7 - 1.4 TSI 112PS - 2013 by Ryszard
Treść postu:
Dane wymagane
- Jeżeli zmodyfikujesz coś w swoim aucie, umieść informacje o tym w pierwszym poście - do wprowadzenia zmiany użyj przycisku (Zmień).
- Jeżeli dodasz nowe zdjęcia, które Twoim zdaniem zasługują na szczególną uwagę (np. zdjęcie auta po wprowadzeniu modyfikacji), zamieść je również (przy pomocy BBCode [IMG]) w pierwszym poście.
- duże zdjęcia (powyżej 500kb) zmieść na serwerze zewnętrznym, a w swoim temacie zamieść bezpośredniego linka do zdjęcia (przy pomocy BBCode [IMG])
- to Ty jesteś właścicielem swojego tematu, i to Ty decydujesz o jego zawartości, tak więc masz pełne prawo moderować (przy pomocy moderatorów) zawartości swojego tematu.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
Opis samochodu powinien zawierać informacje zgodnie z zaproponowanym szablonem
Temat: Model - Wersja silnika - Rok produkcji (opcjonalnie "by" _nazwa_użytkownika_)
np. VW Golf 7 - 1.4 TSI 112PS - 2013 by Ryszard
Treść postu:
Dane wymagane
- Marka/Model: np. VW Golf 7 GTI
Rok produkcji: np. 2013
Silnik/Pojemność/Moc: np. 2.0 TSI
Zdjęcie - prezentujące samochód w dość przyzwoitej rozdzielczości
- Kolor: np. niebieski grafit perłowy
Wyposażenie: np. Highline + ACC + Sign Assist + zawieszenie DCC
Układ napędowy: np. DSG
Zawieszenie: np. 19'' Talladega
Car Audi: np. Discovery Media
Opis: np. Auto odebrane w maju, w planach mam zmianę wydechu
i inne ciekawe informacje
- Jeżeli zmodyfikujesz coś w swoim aucie, umieść informacje o tym w pierwszym poście - do wprowadzenia zmiany użyj przycisku (Zmień).
- Jeżeli dodasz nowe zdjęcia, które Twoim zdaniem zasługują na szczególną uwagę (np. zdjęcie auta po wprowadzeniu modyfikacji), zamieść je również (przy pomocy BBCode [IMG]) w pierwszym poście.
- duże zdjęcia (powyżej 500kb) zmieść na serwerze zewnętrznym, a w swoim temacie zamieść bezpośredniego linka do zdjęcia (przy pomocy BBCode [IMG])
- to Ty jesteś właścicielem swojego tematu, i to Ty decydujesz o jego zawartości, tak więc masz pełne prawo moderować (przy pomocy moderatorów) zawartości swojego tematu.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Mars
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf 6 GTD
- Engine: 2.0 TDI 170km
- Localization: PL
Re: Golf 7 - GTD - 2016
Jeśli chodzi o rynek polskich aut typu gtd to naprawdę jest ciężko..auto kupiłem już ponad 1.5roku temu a do dziś na Allegro/otomoto ludzie sprzedają nadal te same auta ktorch nikt nie chce brać(oczywiście wszystkie "bezwypadkowe") koniec końców znalazłem swojego wybrańca oczywiście w DE
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
- Marras
- Stały Bywalec
- Auto: Golf 5 i Golf 7
- Engine: 1.9 TDI i 2.0 GTD
- Localization: Wielkopolska
Mars pisze:Jeśli chodzi o rynek polskich aut typu gtd to naprawdę jest ciężko..auto kupiłem już ponad 1.5roku temu a do dziś na Allegro/otomoto ludzie sprzedają nadal te same auta ktorch nikt nie chce brać(oczywiście wszystkie "bezwypadkowe") koniec końców znalazłem swojego wybrańca oczywiście w DE
No i oczywiscie kolega według wszystkich przepłacił. Bo według mnie kupno takiego GTD to juz jest okazja. A cena w DE zawsze bedzie wyższa
-
UserRetired
Mnie intryguje jedna rzecz, w nowym Golfie jest super licznik "wyświetlacz" tak się zastanawiam czy będzie możliwy przeszczep !? Co sądzicie ?
- Marras
- Stały Bywalec
mariuszdlu pisze:Mnie intryguje jedna rzecz, w nowym Golfie jest super licznik "wyświetlacz" tak się zastanawiam czy będzie możliwy przeszczep !? Co sądzicie ?
Zegary elektroniczne zapewne będą wymagały sterownika no i z przeszczepem może być problem, nie wiem nie znam się.
ale brak zegarów w aucie sportowym ala GTI to już porażka, tylko czarny plastik vel wyświetlacz., to samo z nowa 9,2 calowa nawigacja. Dwie czarne plamy z plastiku jak sie wsiądzie do auta, zupełnie psuja wnętrze
-
UserRetired
a oto długo oczekiwany dodatek
szedł szedł i doszedł hehehehe

- Marras
- Stały Bywalec
Swietny. Mam identyczny czarny.
Nie chce koledze psuc humoru ale w moim siliknowym coverze po pół roku nastąpiło pęknięcie od przesuwania sie. Przy tym narożniku co zachodzi na to metaliwe ucho.
Ale wyglada super i chroni kluczyk w razie upadku
Nie chce koledze psuc humoru ale w moim siliknowym coverze po pół roku nastąpiło pęknięcie od przesuwania sie. Przy tym narożniku co zachodzi na to metaliwe ucho.
Ale wyglada super i chroni kluczyk w razie upadku
-
UserRetired
no ja mam "odpalanie bez kluczykowe" w ogóle kluczyka nie używam leży w "kieszeni" także pewnie da radę 
- Marras
- Stały Bywalec
mariuszdlu pisze:no ja mam "odpalanie bez kluczykowe" w ogóle kluczyka nie używam leży w "kieszeni" także pewnie da radę
Tego bardzo miec nie chciałem, to najprostszy sposób dla złodzieja. Juz kilka testów czytałem ze obchodza to w Golfie i w Mercu itp. I w najnowszych modelach. Dealerzy temu zaprzeczaja. Byly testy w nuemueckim AMiS oraz Galileo czy Auto Bildzie
A z ciekawosci spytam:
- czy majac odpalanie na przycisk mozna załozyc odcuecie zapłonu tez ukrytym przyciskiem ?
Znaczy przekrecam stacyjke i ba tablicy ciemno, przyciskam ukryty włacznik, zapalaja sie kontrolki i mozna odpalac
- jak wrocic po wcisnieciu raz przycisku, gdy na przykład odpalic nie chcemy ?
Ja jak jest np -10 na dworze grzeje świece 2 razy, przekrecam kluczyk i cofam. Przycisk mozna wycofac ?
I ostatnue pytanie. Na jakim portalu kolega kupił silikonowe covery i ile kosztowały z wysyłką o ile mogę zapytać.
Ja mam z "ebay.de"
- brulion
- Aktywny
- Auto: Audi A3 8V0
- Engine: 1.4 TSI 165KM
- Localization: SB
Marras pisze:- jak wrocic po wcisnieciu raz przycisku, gdy na przykład odpalic nie chcemy ?
Ja jak jest np -10 na dworze grzeje świece 2 razy, przekrecam kluczyk i cofam. Przycisk mozna wycofac ?
Do odpalenia wymagane jest wciśnięcie sprzęgła - zresztą niezależnie czy masz zwykłą stacyjkę czy guzik.
Bez wciśniętego sprzęgła masz zapłon bez kręcenia rozrusznikiem - drugie wciśnięcie guzika wyłącza zapłon
W taki oto prosty sposób jesteś w stanie dwa razy zagrzać świece ...
- jarekgk
- Forumowicz
- Auto: VW GOLF VIII GTD
- Engine: 2.0TDI DTUA
- Localization: łódzkie
Marras pisze:mariuszdlu pisze:no ja mam "odpalanie bez kluczykowe" w ogóle kluczyka nie używam leży w "kieszeni" także pewnie da radę
A po jaki gwint dwa razy podgrzewać świece?
Jeżdżę dieslami od 2004 roku różnymi i oplem 2.0 DTi, passatem b5 po lifice 1,9 TDi 130 KM, BMw E60 2.0 D, octavią II 2.0TDi, vw polo 1.4 TDi, teraz golfikiem 1.6 TDi i nigdy przy żadnych mrozach a pamiętam mrozy po -25 st C nigdy nie grzałem świec dwa razy i auto odpalało od pierwszego razu
-
UserRetired
Marras pisze:mariuszdlu pisze:no ja mam "odpalanie bez kluczykowe" w ogóle kluczyka nie używam leży w "kieszeni" także pewnie da radę
Tego bardzo miec nie chciałem, to najprostszy sposób dla złodzieja. Juz kilka testów czytałem ze obchodza to w Golfie i w Mercu itp. I w najnowszych modelach. Dealerzy temu zaprzeczaja. Byly testy w nuemueckim AMiS oraz Galileo czy Auto Bildzie
A z ciekawosci spytam:
- czy majac odpalanie na przycisk mozna załozyc odcuecie zapłonu tez ukrytym przyciskiem ?
Znaczy przekrecam stacyjke i ba tablicy ciemno, przyciskam ukryty włacznik, zapalaja sie kontrolki i mozna odpalac
I ostatnue pytanie. Na jakim portalu kolega kupił silikonowe covery i ile kosztowały z wysyłką o ile mogę zapytać.
Ja mam z "ebay.de"
a.d. 1
a.d. 2
a.d. 3
- Marras
- Stały Bywalec
brulion pisze: Do odpalenia wymagane jest wciśnięcie sprzęgła - zresztą niezależnie czy masz zwykłą stacyjkę czy guzik.
Bez wciśniętego sprzęgła masz zapłon bez kręcenia rozrusznikiem - drugie wciśnięcie guzika wyłącza zapłon
No a przy odpalaniu auta z automatem, znaczy DSG jak yo wygląda ?
Sprzęgła nie wciśniemy
-
UserRetired
Marras pisze:No a przy odpalaniu auta z automatem, znaczy DSG jak yo wygląda ?
Sprzęgła nie wciśniemy
ło Panie a tego to ja nie wiem
- jarekgk
- Forumowicz
- Auto: VW GOLF VIII GTD
- Engine: 2.0TDI DTUA
- Localization: łódzkie
z dsg wciskasz hamulec 
- lyngso
- Aktywny
- Auto: VW Golf 7
- Engine: 1.4 TSI 150KM
- Localization: lubuskie
Marras pisze:brulion pisze: Do odpalenia wymagane jest wciśnięcie sprzęgła - zresztą niezależnie czy masz zwykłą stacyjkę czy guzik.
No a przy odpalaniu auta z automatem, znaczy DSG jak yo wygląda ?
Sprzęgła nie wciśniemy
Witam
Wciskasz hamulec
Przynajmniej w Audi tak jest
Kolega był szybszy
Pozdrov
Na dalekie dystanse Audi A6 C7
Wokół komina Golf 7
Wokół komina Golf 7
- Marras
- Stały Bywalec
mariuszdlu pisze: jak mają ukraść i tak ukradną
To już najgorsze gadanie. Ja zakładam że nie ukradna no mam zabezpieczenia i nie zistawiam auta na noc byle gdzie, np w duzym miescie czy na osiedlu. Obce rejestracje to tez wskazówka dla złodzieja.
Zabezpieczenia zakładane w ASO to tak jakby ich nie było. Centralka alarmu montowana z lewej strony deski i tak samo w kazdym aucie. Złodziej rozpracowuje w minute. Poza tym ASO to złodziejska cena.
Za alarm nie powiem jaki prywatnie zaplacilem z montażem 700 zł, w tym odciecie zapłonu.
Montował elektryk z vw, centralka schowana, aby dojsc trzeba godzine rozkrecac auto, liczniki itp.
To samo w ASO to 2500 zł
Tylko naiwny nie zakłada żadnego zabezpieczenia takie auto kroją w 1,5 minuty.
A zasada jest taka, im wuecej zsbezpueczen tym iecdj czadu aby je rozpracowac.
W kradziezy chodzi o czas. Ukrasc da sie wszystko ale złodxieje wybieraja auta fabryczne bez modyfikacji.
AC to nie wszystko, ja bym nie spał spokojnie
-- 19 sty 2017, 18:50 --
No 3 dolary to żart za cover na kluczyk
Kiedys patrzyłem na Aliex... i była droga przesyłka.
Ja dałem 10 Euro za 2 sztuki
im więcej zabezpieczeń tym więcej rzeczy sie może popsuć i nie odjedziesz
Nie żebym negował takie dokładanie (bo sam to zrobiłem) ale mam z nimi problem (nie wdając się w szczegóły) i średnio co 3/4 odpalenie muszę kombinować
A na początku wszystko działało tak pięknie 
- Marras
- Stały Bywalec
kamill pisze:im więcej zabezpieczeń tym więcej rzeczy sie może popsuć i nie odjedzieszNie żebym negował takie dokładanie (bo sam to zrobiłem) ale mam z nimi problem (nie wdając się w szczegóły) i średnio co 3/4 odpalenie muszę kombinować
A na początku wszystko działało tak pięknie
A ja id 7 lat mam 2 zabezoieczenia w Golfie 5 i działają idealnie.
To samo mam teraz w siódemce, tylko alarm lepszy, nowszy.
A najlepsze jest to ze mam tzw funkcje serwisowa, gdy oddaje auto do mechanika lub gdyby sie zepsuło to po orobkemue.
- spwod
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf VIII 2024
- Engine: 2.0 TDI 150KM
- Localization: Pomorskie
Najgorzej jak w takim przypadku trafi się prawdziwego skur...na, który jak nie będzie mógł fury ukraść, to ją spali, albo zniszczy w inny sposób w ramach wyładowania swojej frustracji. 
- Marras
- Stały Bywalec
spwod pisze:Najgorzej jak w takim przypadku trafi się prawdziwego skur...na, który jak nie będzie mógł fury ukraść, to ją spali, albo zniszczy w inny sposób w ramach wyładowania swojej frustracji.
To juz ekstremum. W dzien gdy auto stoi w uczeszczanym przez ludzi miejscu raczej nikt sie tego nie podejmie.
Zlodziej na 2-3 minuty i pasuje.
Jak pisalem ja auta w nocy byle gdzie nie zostawiam
-
UserRetired
spwod pisze:Najgorzej jak w takim przypadku trafi się prawdziwego skur...na, który jak nie będzie mógł fury ukraść, to ją spali, albo zniszczy w inny sposób w ramach wyładowania swojej frustracji.
no właśnie tego się obawiam, jak złodziej nie poradzi sobie z zabezpieczeniami to narobi szkód niekoniecznie spali, ale połamie coś lub wyrwie.
Widziałem zabezpieczenie chyba się to nazywa potocznie "Misiek" a dokładnie "Niedźwiedź Lock blokada" wygląda solidnie i chyba spełnia swoją funkcję. Poza tym jest widoczny i jak przypadkowy złodziej zobaczy to raczej do samochodu nie będzie próbował wejść, bo wie że tego nie obejdzie. Miał lub ma to "coś" ktoś z Was ?
- martiso
- VIP
- Auto: I30N FastBack PERF.
- Engine: 2.0T-GDI 280KM
- Localization: Wlkp.
mariuszdlu pisze:spwod pisze:Najgorzej jak w takim przypadku trafi się prawdziwego skur...na, który jak nie będzie mógł fury ukraść, to ją spali, albo zniszczy w inny sposób w ramach wyładowania swojej frustracji.
no właśnie tego się obawiam, jak złodziej nie poradzi sobie z zabezpieczeniami to narobi szkód niekoniecznie spali, ale połamie coś lub wyrwie.
Widziałem zabezpieczenie chyba się to nazywa potocznie "Misiek" a dokładnie "Niedźwiedź Lock blokada" wygląda solidnie i chyba spełnia swoją funkcję. Poza tym jest widoczny i jak przypadkowy złodziej zobaczy to raczej do samochodu nie będzie próbował wejść, bo wie że tego nie obejdzie. Miał lub ma to "coś" ktoś z Was ?
miałem takie coś w poprzednich autach ... nie wiem jak jest teraz ale nadaje się tylko do przekładni manualnych. spełnia swoje zadanie i ma solidne wykonanie oraz dobre opinie. Wady... hmmm, chyba tylko to że musisz o tym pamiętać i mieć chęci do używania bo z tym jest różnie po parunastu założeniach, tym bardziej jak zapomnisz że jest założona, a kluczyk już jest przekręcony w stacyjce
-
UserRetired
rozważe kupno 
do naszych Golfów znalazłem na Ali coś takiego słucham Waszych opinie w tym temacie
https://pl.aliexpress.com/item/For-VW-G ... 108711ef42
wiem link długi ale . . .
do naszych Golfów znalazłem na Ali coś takiego słucham Waszych opinie w tym temacie
https://pl.aliexpress.com/item/For-VW-G ... 108711ef42
- Marras
- Stały Bywalec
mariuszdlu pisze:rozważe kupno
https://pl.aliexpress.com...
No ciekawe. Ale za niecałe 100 zł obawiam się o trwałość tych LED-ów.
No i czy przepisy nie zabraniają takiej modyfikacji ?
-
UserRetired
Marras pisze:No ciekawe. Ale za niecałe 100 zł obawiam się o trwałość tych LED-ów.
No i czy przepisy nie zabraniają takiej modyfikacji ?
trudno powiedzieć ale za 100 można sprawdzić w końcu przecież to nie majątek a wygląda fajnie przemyśle i może zamówię. Poza tym Panowie zastanawiam się nad kamerą cofania jakieś sugestie ? Jaki model wybrać ? Wiem że muszę mieć okablowanie chyba że już w tym moim GTD jest i tutaj proszę o wypowiedzenie się Panów od GTD
pozdrawiam