kierunkowskazy wariują :O
Regulamin forum
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
piechu95
- Nieśmiały
- Auto: mk6
- Engine: 1.6 TDI
- Localization: Łódź
kierunkowskazy wariują :O
Od tygodnia mam problem z kierunkami mianowicie z prawym.. Co któreś uruchomienie silnika wyświetla się błąd "sprawdź prawy tylny kierunkowskaz" kierunkowskaz działa lecz przy włączeniu dioda w zegarach miga bardzo szybko, kierunki w lampach normalnie a dioda nie. Ma ktoś pomysł co to takiego może być?:D Czasami ten błąd nie wyświetla się i wszystko działa poprawnie. Niby nic a niesamowicie irytuje 
- BRUNO55
- Senior Moderator
- Auto: VW GOLF VII Highline
- Engine: 1.4 TSI 103 KW CHPA
- Localization: CRY
Re: kierunkowskazy wariują :O
Odłącz aku na 10 minut i podłącz ponownie . Jak nic się nie zmieni to reset BCM.
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Ewentualnie może żarówka nie styka za każdym razem...
-
koper92
- Gadatliwy
- Auto: MK 6 GTI
- Engine: 2.0 TSi
- Localization: Tomaszow Maz
Podjedź do Koper Digital Customs
Ogarniemy temat od ręki 
-
mackowski
- Nowicjusz
- Auto: Sportsvan FL Highlin
- Engine: 1.5 TSI DACA
- Localization: RST TSA
Nie trzeba odłączać aku, resetować BCM czy jechać do jakiegoś fachowca. Problemem jest bezpiecznik pod maską w skrzynce koło aku. Jeśli dobrze pamiętam to F16 (30A). Sprawdź czy nie jest przepalony lub nie masz nadtopionego styku tego bezpiecznika. Wyjmij, przeczyść, włóż ponownie, a zobaczysz, że tym sposobem w 5 minut rozwiążesz problem.
Daj znać czy się udało - ale jestem pewny w 100%, że to jego wina - miałem tak u siebie w Octavii.
Daj znać czy się udało - ale jestem pewny w 100%, że to jego wina - miałem tak u siebie w Octavii.
-
piechu95
- Nieśmiały
- Auto: mk6
- Engine: 1.6 TDI
- Localization: Łódź
a więc tak
jakiś czas temu problem rozwiązany, zawiniła żarówka mianowicie nadpalony styk
wymiana załatwiła problem