Dzień dobry
Czy ktoś wie gdzie można dorobić klucz do śruby zabiezpieczajacej felgę (tzw złodziejkę) w Golfie VI. Kupiłem auto bez tego ustrojstwa a podobo jest gość w lublinie, który dorabia takie rzeczy.
pozdr
Darek
Gdzie można dorobić klucz do śruby zabiezpieczajacej felgę
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Wygląd, rodzaj, rozstawy, szerokości, ET, dobór wzoru i koloru felgi, opony, dystanse itp.
Pamiętaj:
Wygląd, rodzaj, rozstawy, szerokości, ET, dobór wzoru i koloru felgi, opony, dystanse itp.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- ryba113
- VIP
- Auto: VW Golf 6 Bifuel
- Engine: BGU 1.6 74 kW
- Localization: CT NO EL
Re: Śruba do felg
Aso ma zestawy żeby odkręcić każda taka śrubę pod warunkiem że ori vw i tam również zamówisz klucz lub nowy zestaw.
- melon84
- Aktywny
- Auto: Golf 6 GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Lublin
Re: Gdzie można dorobić klucz do śruby zabiezpieczajacej fel
Jeśli ori to tak jak napisał ryba113.
Jeśli nie jest oryginalna to (miałem ten sam problem bo zgubiłem złodziejkę i przerabiałem ten temat na terenie Lublina) jedziesz do serwisu (chyba byłem na Lubartowskiej serwis opon Gębka czy Gąbka
jakoś tak) tam nawiercają śruby, zdejmują je i wywalają do kosza
kupujesz nowy komplet zabezpieczeń albo zwykłe śrubki i po problemie
Jeśli nie jest oryginalna to (miałem ten sam problem bo zgubiłem złodziejkę i przerabiałem ten temat na terenie Lublina) jedziesz do serwisu (chyba byłem na Lubartowskiej serwis opon Gębka czy Gąbka
- szumek5837
- Stały Bywalec
- Auto: Renault Laguna Coupe
- Engine: FR4T 2.0T
- Localization: Koszalin
Re: Gdzie można dorobić klucz do śruby zabiezpieczajacej fel
Mi też sie ukręciła niedawno śruba.. niestety w ASO nie mają wszystkich kombinacji kluczy a trochę ich jest (z tyłu nakładki zawsze wybity jest symbol danej kombinacji).. a sprowadzenie wersji której już się nie produkuje (bo zmieniają wzory co ileś lat) też nie było możliwe.. miałem jedynie fuksa bo znajomy kierownika serwisu miał akurat ten sam wzór tylko że ze skody.. Koniec końców wywalilem tez zabezpieczajace bo na drodze bym w razie czego nie odkręcił koła..
Jak nie dobierzesz to pozostaje rozwiercanie albo dospawanie prętu...
Jak nie dobierzesz to pozostaje rozwiercanie albo dospawanie prętu...