VW Golf 6 2.0 tdi CR 110 KM chip tuning śląsk
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Modyfikacje silnika oraz modułów elektronicznego sterowania silnikiem, układu napędowego i paliwowego w celu uzyskania większej mocy oraz momentu obrotowego, które to przekładają się na większe przyśpieszenia oraz wyższe prędkości maksymalne.
Pamiętaj:
Modyfikacje silnika oraz modułów elektronicznego sterowania silnikiem, układu napędowego i paliwowego w celu uzyskania większej mocy oraz momentu obrotowego, które to przekładają się na większe przyśpieszenia oraz wyższe prędkości maksymalne.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
Kolba88
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 tdi 110km
- Localization: Gliwice
VW Golf 6 2.0 tdi CR 110 KM chip tuning śląsk
Witam mam pytanie odnośnie zwiększenia mocy na około 140km Czy ktoś już to robił i może mi powiedzieć gdzie najlepiej się udać co najlepiej zrobić i mniej więcej w jakich pieniądzach? Jestem z okolic Gliwic Tak więc interesuja mnie Gliwice Zabrze Katowice itd
- brulion
- Aktywny
- Auto: Audi A3 8V0
- Engine: 1.4 TSI 165KM
- Localization: SB
Re: VW Golf 6 2.0 tdi CR 110 KM chip tuning śląsk
Witaj.
Programem jesteś w stanie wyciągnąć z tego silnika nawet trochę więcej
Co do firm to też jest ich kilka, ja osobiście robiłem w Katowicach http://dynosoft.pl/ i szczerze polecam.
Moje kreski wyszły tak:

Programem jesteś w stanie wyciągnąć z tego silnika nawet trochę więcej
Co do firm to też jest ich kilka, ja osobiście robiłem w Katowicach http://dynosoft.pl/ i szczerze polecam.
Moje kreski wyszły tak:

-
Kolba88
- Nowicjusz
Dzięki Dawno temu robiłeś? Jaki koszt I kolejne pytanie zmniejszył się problem z męczeniem się jednostki na 5biegu przy prędkości 80km/h?
-
Kolba88
- Nowicjusz
Proszę o więcej informacji Tzn cena kiedy robione jak się spisuje autko i czy udało się poprawić osiągi tzn czy zbiera się lepiej na 5biegu przy prędkości 80km i nie buczy
- dezmond
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6 GTD
- Engine: CBBB 2.0 TDI
- Localization: Bielsko
Cena 1200zł chyba że trzeba wyjąć sterownik to 1600zł.
- marmi
- Mieszkaniec
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Ja mam czipa już ponad dwa lata i nalatane ponad 50 tys na nim...Kolba88 pisze:Proszę o więcej informacji Tzn cena kiedy robione jak się spisuje autko i czy udało się poprawić osiągi tzn czy zbiera się lepiej na 5biegu przy prędkości 80km i nie buczy
A co do zbierania się na 5-tym biegu to szybko zajedziesz układ korbowo tłokowy silnika i dwumase... buczy bo się silnik męczy na zbyt niskich obrotach, radze nie sugerować się ekologicznym podpowiadaczem zmiany biegu na liczniku...