Vw golf mk6 variant - 1.6 Tdi 105 - 2010 by buko
Regulamin forum
Opis samochodu powinien zawierać informacje zgodnie z zaproponowanym szablonem
Temat: Model - Wersja silnika - Rok produkcji (opcjonalnie "by" _nazwa_użytkownika_)
np. VW Golf 6 - 2.0 GTI - 2011 by RyŚ
Treść postu:
Dane wymagane
- Jeżeli zmodyfikujesz coś w swoim aucie, umieść informacje o tym w pierwszym poście - do wprowadzenia zmiany użyj przycisku (Zmień).
- Jeżeli dodasz nowe zdjęcia, które Twoim zdaniem zasługują na szczególną uwagę (np. zdjęcie auta po wprowadzeniu modyfikacji), zamieść je również (przy pomocy BBCode [IMG]) w pierwszym poście.
- duże zdjęcia (powyżej 500kb) zmieść na serwerze zewnętrznym, a w swoim temacie zamieść bezpośredniego linka do zdjęcia (przy pomocy BBCode [IMG])
- to Ty jesteś właścicielem swojego tematu, i to Ty decydujesz o jego zawartości, tak więc masz pełne prawo moderować (przy pomocy moderatorów) zawartości swojego tematu.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
Opis samochodu powinien zawierać informacje zgodnie z zaproponowanym szablonem
Temat: Model - Wersja silnika - Rok produkcji (opcjonalnie "by" _nazwa_użytkownika_)
np. VW Golf 6 - 2.0 GTI - 2011 by RyŚ
Treść postu:
Dane wymagane
- Marka/Model: np. VW Golf 6 GTI
Rok produkcji: np. 2011
Silnik/Pojemność/Moc: np. 2.0 TSI 210KM (CCZB)
Zdjęcie - prezentujące samochód w dość przyzwoitej rozdzielczości
- Kolor: np. niebieski grafit perłowy
Wyposażenie: np. Highline + pakiet 990 + pakiet zimowy + zawieszenie DCC + kamera cofania
Układ napędowy: np. DSG
Zawieszenie: np. 19'' Talladega
Car Audi: np. NAVI RNS 510 Dynaudio Excite
Opis: np. Auto odebrane w maju, w planach mam zmianę wydechu
i inne ciekawe informacje
- Jeżeli zmodyfikujesz coś w swoim aucie, umieść informacje o tym w pierwszym poście - do wprowadzenia zmiany użyj przycisku (Zmień).
- Jeżeli dodasz nowe zdjęcia, które Twoim zdaniem zasługują na szczególną uwagę (np. zdjęcie auta po wprowadzeniu modyfikacji), zamieść je również (przy pomocy BBCode [IMG]) w pierwszym poście.
- duże zdjęcia (powyżej 500kb) zmieść na serwerze zewnętrznym, a w swoim temacie zamieść bezpośredniego linka do zdjęcia (przy pomocy BBCode [IMG])
- to Ty jesteś właścicielem swojego tematu, i to Ty decydujesz o jego zawartości, tak więc masz pełne prawo moderować (przy pomocy moderatorów) zawartości swojego tematu.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
Vw golf mk6 variant - 1.6 Tdi 105 - 2010 by buko
Marka/Model: Volkswagen Golf Trendline
Rok produkcji: 2010
Silnik/Pojemność/Moc: 1598 / 105 km
Kraj pochodzenia: Polska , auto krajowe , polizingowe , serwisowane do ostatniego kilometra.
Kolor: Grafit niebieski metalic
Układ napędowy: Przód
Zawieszenie: Standard
Car Audio: Standard
Wyposażenie:
-ABS
-ESP
-AIR BAG 10x
-Wspomaganie kierownicy
-Centralny zamek z pilotem (klucz scyzoryk)
-Elektryczne szyby (domykane z pilota) 4x
-Podgrzewane przednie siedzenia
-Elektryczne, podgrzewane lusterka
-Możliwość odłączenia poduszki pasażera
-Klimatyzacja ręczna
-Komputer pokładowy duży FIS [Opcja mniej 'wypasiona']
-Czujniki parkowania PDC przód i tył (z fukcją wyświetlania położenia pojazdu na wyświetlaczu radia)
-Klimatyzowany schowek
-Wyjście AUX
Modyfikacje zrealizowane:
-Wymiana oświetlenia na LED [bardzo ładny efekt]
Modyfikacje planowane:Auto kupione w grudniu 2016r ,nie jestem zwolennikiem wiejskiego tuningu ,mimo tego że jestem w młodym wieku,ale podstawa musi być.
-Przyciemnienie szyb
-Wymiana tunelu środkowego na podłokietnik
-Dołożenie tempomatu [w trasie Trzebiatów-Poznań 350 km , noga czasami wariuje]
-Zakup ładnej felgi na lato [tylko 16]
-Zakup radia z nawigacją + dołożenie kamerki cofania.
-Dołożenie modułu bluetooth
Rok produkcji: 2010
Silnik/Pojemność/Moc: 1598 / 105 km
Kraj pochodzenia: Polska , auto krajowe , polizingowe , serwisowane do ostatniego kilometra.
Kolor: Grafit niebieski metalic
Układ napędowy: Przód
Zawieszenie: Standard
Car Audio: Standard
Wyposażenie:
-ABS
-ESP
-AIR BAG 10x
-Wspomaganie kierownicy
-Centralny zamek z pilotem (klucz scyzoryk)
-Elektryczne szyby (domykane z pilota) 4x
-Podgrzewane przednie siedzenia
-Elektryczne, podgrzewane lusterka
-Możliwość odłączenia poduszki pasażera
-Klimatyzacja ręczna
-Komputer pokładowy duży FIS [Opcja mniej 'wypasiona']
-Czujniki parkowania PDC przód i tył (z fukcją wyświetlania położenia pojazdu na wyświetlaczu radia)
-Klimatyzowany schowek
-Wyjście AUX
Modyfikacje zrealizowane:
-Wymiana oświetlenia na LED [bardzo ładny efekt]
Modyfikacje planowane:Auto kupione w grudniu 2016r ,nie jestem zwolennikiem wiejskiego tuningu ,mimo tego że jestem w młodym wieku,ale podstawa musi być.
-Przyciemnienie szyb
-Wymiana tunelu środkowego na podłokietnik
-Dołożenie tempomatu [w trasie Trzebiatów-Poznań 350 km , noga czasami wariuje]
-Zakup ładnej felgi na lato [tylko 16]
-Zakup radia z nawigacją + dołożenie kamerki cofania.
-Dołożenie modułu bluetooth
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
UserRetired
Re: Vw golf mk6 variant 1.6 Tdi 105
czesc 
no i pytanie do Ciebie jak ten silnik ? Bo ludzie różnie piszą jedni że "zajebisty i tani" drudzy że "muł i dziw że to jeździ"
chętnie poczytam użytkownika który użytkuje na co dzień. Chciałem kiedyś kupić Octavie z tym silnikiem tylko nie wiem czy to dobry wybór.
Pozdrawiam
no i pytanie do Ciebie jak ten silnik ? Bo ludzie różnie piszą jedni że "zajebisty i tani" drudzy że "muł i dziw że to jeździ"
chętnie poczytam użytkownika który użytkuje na co dzień. Chciałem kiedyś kupić Octavie z tym silnikiem tylko nie wiem czy to dobry wybór.
Pozdrawiam
Witaj ,powiem tak , nie jest to jakiś demon szybkości ale do normalnego poruszania naprawdę wystarczy. Nie tak dawno miałem jeszcze passat'a b5'fl 1.9 130 km , ojciec posiada b7 z tym samym silnikiem tzw 1.6 , zdziwiłem się bardzo jak dawał radę , praktycznie to samo
. Az micha się cieszy , jak tankujesz go za 100 zł i potrafisz natrzaskać tyle kilometrów aż tyłek boli
, realne spalanie tego auta to 5 litrów do 100 km , przy mojej prędkości 120 km jest to 5.4 , przy trochę dynamicznej jest to w granicach 6 litrów , więc to jest nic. Jedynie wtryski są bardzo czułe na jakość paliwa tankowanego , więc nie radzę kombinować z jakimś 'shitem' , mi przy gorszych stacjach , rzucało silnikiem , tankuje na Orlenie problem znikł jak ręką odjął. Ojciec jedynie miał problem z DPF , albo go zaślepić albo zastąpić oryginalnym , żadnych podrób bo przejedziesz 2 tyś km i będzie znowu to samo. Ja aktualnie swoim zrobiłem dopiero ~7tyś km to zbytnio nie mogę dużo się wypowiedzieć , jesli chodzi o wersje variant , nie jest jakoś szczególnie mniejsza od passat'a. Myślałem , że 5 biegowa skrzynia nie da rady , tzw będą kosmiczne obroty a tutaj niespodzianka , zachowuje się wszystko w normie , a w dodatku te biegi są dłuższe co do 6 biegowych , wiadomo z 4 setki spali więcej. Ja kupiłem tego golfa gdzie miał 253 tyś , aktualnie ma 260 , jednym słowem jestem pod wrażeniem , nic nie stuka , nie puka , nie rzuca , całkiem inna kultura jazdy , aż dziwne przy takich kilometrach 
Trochę się rozpisałem , ale krótko mówiąc , jeśli to auto ma służyć do normalnej codziennej jazdy , wydaje mi się , że jest to jak najbardziej odpowiedni motor , spalanie w mieście bez oszustw jest to w granicach 8 litrów w zimę , w trasie jak w/w.
Gdybyś miał jeszcze jakieś pytania , zapraszam
Trochę się rozpisałem , ale krótko mówiąc , jeśli to auto ma służyć do normalnej codziennej jazdy , wydaje mi się , że jest to jak najbardziej odpowiedni motor , spalanie w mieście bez oszustw jest to w granicach 8 litrów w zimę , w trasie jak w/w.
Gdybyś miał jeszcze jakieś pytania , zapraszam
-
UserRetired
no to powiem Ci że ładnie skoro tak piszesz to pewnie tak jest 
tak myślałem sobie że to będzie samochód do "miasta" wiesz takie "dupwozidło" do sklepu do szkoły raz na miesiąc jakiś większy wyjazd rzędu 100 km, a reszta to miasto, myślałem nad 1.4 tsi 122km taki jaki mam bo fajny mało pali i nie ma problemów z łańcuszkiem, pomyśle pooglądam Twój profil jeszcze może coś dodasz od siebie
pozdrawiam i szerokości życzę !!
""Ja kupiłem tego golfa gdzie miał 253 tyś , aktualnie ma 260 , jednym słowem jestem pod wrażeniem , nic nie stuka , nie puka , nie rzuca , całkiem inna kultura jazdy , aż dziwne przy takich kilometrach
""
co ja Ci napisze toż to VW KolF !!!! hie hie
tak myślałem sobie że to będzie samochód do "miasta" wiesz takie "dupwozidło" do sklepu do szkoły raz na miesiąc jakiś większy wyjazd rzędu 100 km, a reszta to miasto, myślałem nad 1.4 tsi 122km taki jaki mam bo fajny mało pali i nie ma problemów z łańcuszkiem, pomyśle pooglądam Twój profil jeszcze może coś dodasz od siebie
pozdrawiam i szerokości życzę !!
""Ja kupiłem tego golfa gdzie miał 253 tyś , aktualnie ma 260 , jednym słowem jestem pod wrażeniem , nic nie stuka , nie puka , nie rzuca , całkiem inna kultura jazdy , aż dziwne przy takich kilometrach
co ja Ci napisze toż to VW KolF !!!! hie hie
U mnie od zawsze gorowal diesel, więc nie było nawet opcji żadnej benzyny ,nie ukrywam ale rocznie robię te ponad 30 tys ,więc benzyna by po portfelu ciągnęło 
-- 19 lut 2017, 17:21 --
Według mnie są to wyzylowane silniki i długiej kariery nie wróżę, ale cóż to moje zdanie
-- 19 lut 2017, 17:21 --
Według mnie są to wyzylowane silniki i długiej kariery nie wróżę, ale cóż to moje zdanie
Re: Vw golf mk6 variant - 1.6 Tdi 105 - 2010 by buko
Ostatnio jadąc do Poznania ,ustaliłem sobie cel ,do jakiego najnizszego spalania dojdę, to co zobaczyłem głowę mi urwalo!
Wszystko do 100km/h
Wszystko do 100km/h
-
UserRetired
no powiem Ci że 4.4 ładny wynik mi się udało zejść do 5.5 L
pozdrawiam i oby tak dalej !!
- puceek
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6 GTI 35 DSG
- Engine: 2.0 TFSI
- Localization: dkl
Dla poroównania, mnie z uwagi na jazdę na dojazdówce udało się osiągnąć minimalne średnie spalanie na poziomie 7,5 l. Ale taka jazda do ok 80 km/h to była po prostu męczarnia. Nikomu nie polecam 
-
adampawel12
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.6 TDI CAYC
- Localization: Lodz
Cześć.
Zaciekawiło mnie twoje spalanie. Myślę, że twój golf jeszcze cię zaskoczy.
Patrz załącznik.
Zaciekawiło mnie twoje spalanie. Myślę, że twój golf jeszcze cię zaskoczy.
Patrz załącznik.
- funo97
- Aktywny
- Engine: 2.0 TDI 140 KM
Fajnie się patrzy na takie niskie wartości spalania, aż chce się jeździć
ale szkoda mi tej dwumasy patrząc na obrotomierze ze zdjęć 

- MiR
- Aktywny
- Auto: Golf 6
- Engine: 2.0 TDI
- Localization: WLKP
To swoją droga, gratki uzyskania takiego wyniku ale patrząc czasem na ten ekonomizer,
pokazujący kiedy zaleca zmienić bieg to mam wrażenie, że golf chce popełnić samobójstwo : )
1l/1.5l na 100km więcej lepiej spalić a jechać bezpieczniej względem dwumasy ; )
pokazujący kiedy zaleca zmienić bieg to mam wrażenie, że golf chce popełnić samobójstwo : )
1l/1.5l na 100km więcej lepiej spalić a jechać bezpieczniej względem dwumasy ; )
Oczywiście , zdjęcie zrobiłem tylko i wyłącznie aby w miarę bezpiecznie sięgnąć po telefon i zrobić zdjęcie , prędkość moja to była ok stówy więc nie ma tregedii
, a 3.8 to szok mega
- tberent
- Banned
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
funo97 pisze:Fajnie się patrzy na takie niskie wartości spalania, aż chce się jeździćale szkoda mi tej dwumasy patrząc na obrotomierze ze zdjęć
I to najlepszy komentarz eko jazdy .
Ja 4.4 jadąc do łodzi z Piotrkowa starą trasą do 100 zejsc tylko po co ? Dwumasa i skrzynia tez dostaje po dupie .
Ostatnio do Krakowa jechałem to w tamtą stronę ( z Piotrkowa tryb ) przy średniej prędkości 73km/h pokazał bez temp 4.4 a wracając na tempo i średniej prędkości 4.2 wiec panowie ......
Oczywiście jeżdżąc z przepisami gdzie 60 to prawie 60
Oczywiście w mieście
1.6 to dobry silnik tylko trzeba o niego bardziej dbać . Kręcą he po 140 koni.
Tak jsk napisałeś -paliwo
-
adampawel12
- Nieśmiały
Panowie, zejść poniżej 4l po prostu się da to nie oznacza, że jeżdżę wolno i na niskich obrotach.
Poniżej dla mniej wierzących spalanie 3,9 prędkość powyżej 100km/h obroty chyba "bezpieczne" dla dwu-masy i sprzęgła.
Poniżej dla mniej wierzących spalanie 3,9 prędkość powyżej 100km/h obroty chyba "bezpieczne" dla dwu-masy i sprzęgła.
- by kamil
- Aktywny
- Engine: 2.0 tdi
- Localization: Szczucin
jest to realne jak widac:) ja ostatnio robiac odcinek 250km teren zabudowany i autostrada pol na pol, predkosci dochodzace do 2 z przodu na liczniku czasami, srednia predkosc wyszla 103km/h spalanie rowne 5 litrow wiec wynik naprawd dobry a jadac bez cisniecia tak na autostradzie srednio 140km/h to bylo by duzo poniej 5 litrow z tym ze ja mam 2.0 tdi 
- funo97
- Aktywny
- Engine: 2.0 TDI 140 KM
Pewnie, że da się zejść poniżej 4 litrów na normalnych obrotach
Ja uważam, że jak na 1.6 to nawet nie jest jakaś rewelacja biorąc pod uwagę, że kiedyś swoim 2.0 140km jadąc 90-100 km/h (ciągle na 5 biegu, bo na 6 bym nie miał sumienia go męczyć) uzyskałem równe 4,0 litra na odcinku 350 kilometrów
Ale to niestety nie jest jazda 

Panowie , jak myślicie , te koło zda egzamin ? , zostały mi z poprzedniego auta , więc nie wiem czy zacząć się za reaktywacje ich , czy lepiej poszukać czegoś innego? :p
-- 12 mar 2017, 10:02 --
Dodam , że tak wyglądał na poprzednim dziku
-- 12 mar 2017, 10:02 --
Dodam , że tak wyglądał na poprzednim dziku
- jarekgk
- Forumowicz
- Auto: VW GOLF VIII GTD
- Engine: 2.0TDI DTUA
- Localization: łódzkie
Dla mnie wizualnie słabo.
-
adampawel12
- Nieśmiały
Czarne nie moja stylistyka, może zmiana koloru?
a polecacie coś sensownego ? , zobacze sam , ściągnę koło i wrzucę to. Nie , czarny zostaje
- konrado75
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6 2011
- Engine: 1.6 TDI
- Localization: Berlin
adampawel12 pisze:Panowie, zejść poniżej 4l po prostu się da to nie oznacza, że jeżdżę wolno i na niskich obrotach.
Zaden wyczyn, ostatnio do Poznania przy pred do 100km/h zszedlem do 3.4l, szkoda ze nie zrobilem fotki. Jednak do 90-100 km/h spalanie ponizej 4l to norma
Pozdrawiam
-
adampawel12
- Nieśmiały
Masz kombi czy HB? Jeśli HB to takie wyniki zdecydowanie łatwiej uzyskać.
Mi niestety nie udało się uzyskać wyniku niższego jak 4.5 , więc gratulację
Nie ma co kombinować , bo 5 litrów na 100 przy normalnej jeździe czy te 5.2 to nie ma tragedii
Nie ma co kombinować , bo 5 litrów na 100 przy normalnej jeździe czy te 5.2 to nie ma tragedii
Panowie , panowie , wielkimi krokami zbliżają się cieplejsze dni , więc pora na dodanie uroku mojego golfowi w postaci przyciemnienia szyb , tylko jest mały problem. Moje auto nie jest czarne , tylko ciemne , ma może ktoś taki kolor i powie mi na ile najlepiej przyciemnić szyby ? , pozdrawiam!