Nie działa ogrzewanie tylnej szyby vw golf vi
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55
Regulamin forum
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK6.
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK6.
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
- Pojedynczy wątek może dotyczyć dokładnie jednego problemu/usterki (nie rozwiązujemy wielu problemów w jednym temacie).
- Pytania, porady, sugestie nie związane z tematyką problemu umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu (nie dyskutujemy na tematy poboczne w ramach danego tematu).
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczyną jego powstania (o ile jest ci znana).
- W ramach nowego tematu zastosuj jeden z dostępnych prefixów - precyzujący model w którym wykryto problem lub którego opisana usterka dotyczy.
- Tak tytułuj opis swojego problemu aby identyfikował opisywaną w nim treść. Zabrania się używania wyrazów "Problem", "Usterka", "Pomocy" w tytule wątku - to jest oczywiste!
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Szczegółowo opisz swój problem/usterkę (nie pomijaj żadnych informacji) - im więcej szczegółów, tym większe szanse na jego pozytywne i szybkie rozwiązanie.
- Problemy/Usterki dotyczące Golf 7 znajdują się w dziale MK7
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź, poradę na opisany problem - odwdzięcz się przyznaniem pochwały. Tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
-
pawcio0000
- Sympatyk
- Auto: VW Golf 6
- Localization: Poznan
Nie działa ogrzewanie tylnej szyby vw golf vi
Witam mam taki problem ,ze gdy nacisne przycisk ogrzewania tylnej szyby na panelu w klimatyzacji to zapala się dioda pomaranczowa ,ale nie działa podgrzewanie.Dodam ,ze miałem problem z woda w bagazniku która dostawala sie przez swiatło stop i była ciągle wilgoć pomiedzy klapa a plastikami i przez to musiałem wymieniać wkład zarówki swiatła które otwiera się z klapa bo skorodowało przy kostce ,ale wiazka od szyby tylnej wyglada na dobra co mogło sie zepsuć?????
- jarekgk
- Forumowicz
- Auto: VW GOLF VIII GTD
- Engine: 2.0TDI DTUA
- Localization: łódzkie
Re: Nie działa ogrzewanie tylnej szyby vw golf vi
po pierwsze przy włączeniu tylnej szyby powinno być słychać delikatne cykniecie w okolicach skrzynki bezpieczników i BCM-a, po drugie jak tego nie słychać to sprawdź bezpiecznik, po trzecie dużym prawdopodobieństwem jest uszkodzenie kabli przy wyjściu do klapy. Auto miało może klapę wymienianą?
-
pawcio0000
- Sympatyk
klapa nie była wymienianiana cykniecie słychac ,ale nie wiem co masz na myśli mówiąć BCM
- jarekgk
- Forumowicz
- Auto: VW GOLF VIII GTD
- Engine: 2.0TDI DTUA
- Localization: łódzkie
Jak cyknięcie słychać tzn. że się załącza. pewnie masz uszkodzone kable przy wyjściu do klapy.
-
pawcio0000
- Sympatyk
Sprawdzałem napiecie na dwóch złaczach pod plastikiem (ten który maskuje tylną szybe )Wyjęłem wtyk z lewej strony i prawej ten który dochodzi do szyby gdy właczyłem ogrzewanie tylnej szyby było 13.9v na mierniku ,ale gdy wyłaczyłem było 6 v i spadało tak powoli do około 3 czy to jest normalne?????Myslałem ze jak to wyłacze to bedzie 0
-
maverick
- Stały Bywalec
- Auto: Golf 7
- Engine: CLHA
- Localization: Aberdeenshire
No bo jakies czástkowe napiecie zawsze pozostaje.Miernik jest czuly I tak wskazuje.
Zwyklá zarówke podlácz jak masz wátpliwosci.
Zwyklá zarówke podlácz jak masz wátpliwosci.
-
pawcio0000
- Sympatyk
Problem rozwiązany zaśniedziały styk był przy szybie dziekuje za pomoc
-
miron012
- Nowicjusz
- Auto: VW golf 6
- Engine: CFFB 20 140km
- Localization: Rzeszow
Witam pawcio0000 .Powiedzmi czy światło stop świeci się tez na klapie czy nie bo zakładałem haka i nie wiem czy coś nie sknociłem?