W związku z tym że w mini chacie pojawił się ten film to dla potomnych wstawiam go tu:
[MK6] Wymiana przednich amortyzatorów i sprężyn
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Instrukcje, foto porady, manuale opisujące krok po kroku co należy wykonać, aby samemu naprawić, zmienić, wymienić, zakodować ...
Uwaga:
Instrukcje, foto porady, manuale opisujące krok po kroku co należy wykonać, aby samemu naprawić, zmienić, wymienić, zakodować ...
Uwaga:
- Nie prowadzimy tutaj dyskusji, a jedynie prosimy o dodatkowe wyjaśnia lub zamieszczamy własne uwagi, spostrzeżenia o których warto wspomnieć.
- Zmiany w instrukcji autor wprowadza bezpośrednio w poście zawierającym instrukcję - nie piszmy postów z informacją co należy zrobić inaczej niż w instrukcji.
- Za pomocą nowego postu autor powinien poinformować o wprowadzeniu zmian w instrukcji.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
Re: Wymiana przednich amortyzatorów i sprężyn
Ja mam pytanie czy jest konieczne odkręcanie całej tej piasty czy da się poporstu odkrecic amortyzator i go wybic czy trzeba tak jak na filmiku bo nie mam klucza zeby to odkrecic
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Da się wymienić bez bez odkręcania piasty, jest to karkołomne zadanie ale do zrobienia, wymieniałem tak w octavii, trwało to chyba ze 3 godziny strona...
Da się
na pewno podnos obie strony na raz, w sensie cały przód. Inaczej go nie wybijesz.
Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka
-
misiek^wro
- Sympatyk
- Auto: Golf Variant MK6
- Engine: 2.0 TDI CBAB
- Localization: Wroclaw
Sama nasadka to koszt 30 zł ... bardziej by mnie martwił brak klucza dynamometrycznego
-
maverick
- Stały Bywalec
- Auto: Golf 7
- Engine: CLHA
- Localization: Aberdeenshire
Odkrecenie piasty zajmuje nie wiecej niz 10-15 minut,a wybijanie zapieczonego amortyzatora,a potem jego wlozenie na samochodzie.....
Ale jak ktos lubi wyzwania,to kto komu zabroni

maverick pisze:Odkrecenie piasty zajmuje nie wiecej niz 10-15 minut,a wybijanie zapieczonego amortyzatora,a potem jego wlozenie na samochodzie.....
No chyba że piasta nie chce się odkręcić