Witam, czy polecacie jakaś konkretna końcówkę do wydechu? Golf 2.0 TDI
Czy opłaca się kupić tania z Allegro czy lepiej zainwestować w coś droższego?
końcówka do wydechu
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Kolektor wydechowy, katalizator, DPF – filter cząsteczek stałych, tłumik, rury wylotowe.
Pamiętaj:
Kolektor wydechowy, katalizator, DPF – filter cząsteczek stałych, tłumik, rury wylotowe.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- lukasik69
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf 6 i Golf 7.5
- Engine: 2.0 tdi i 1.4 tsi
- Localization: Slask
Re: końcówka do wydechu
Najlepsza będzie oryginalna z ASO od skody yeti. Poszukaj na forum większość takie posiada.
wizualne/koncowki-wydechu-1-4tsi-t153.html
- spwod
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf VIII 2024
- Engine: 2.0 TDI 150KM
- Localization: Pomorskie
lukasik69 pisze:Najlepsza będzie oryginalna z ASO od skody yeti. Poszukaj na forum większość takie posiada.
Dokładnie.. zainwestowałem ostatnio w końcu w tę końcówkę od Yeti, jedna uwaga - jednak warto obciąć końcówkę rury, jak to sugerują w instrukcji (jeśli fabrycznie jest ukośnie zakończona) na pewno lepiej będzie to wyglądało. Ja swojej nie uciąłem i niby jest ok, ale mam wrażenie graniczące z pewnością, że lepiej wyglądałoby po jej obcięciu "na równo"
-
Olek293
- Sympatyk
- Auto: VW Tiguan mk1 2009
- Engine: 2.0 TDI CR 180ps 4x4
- Localization: Poznań/Bydgoszcz
Mierzysz swoje końcówki i szukasz odpowiednie na aliexpress. Sam zamówiłem i moim zdaniem o wiele lepiej wykonane niż oryginalne VW i jeszcze masz ładnie wytrawione/wypiaskowane logo VW na każdej rurce.
Rurki po pierwsze nie są spawane, tylko "pełne", mają "dziurę" odpływową i moim zdaniem po prostu są lepsze. Koszt 25 dolarów u Chińczyków
-- 04 cze 2017, 17:21 --
A, i możesz wybrać kolor na aliexpress. Złoty, czarny, "opalone" czy chrom. Pierwsze dwa to powłoki galwaniczne, więc są bardzo spoko
Rurki po pierwsze nie są spawane, tylko "pełne", mają "dziurę" odpływową i moim zdaniem po prostu są lepsze. Koszt 25 dolarów u Chińczyków
-- 04 cze 2017, 17:21 --
A, i możesz wybrać kolor na aliexpress. Złoty, czarny, "opalone" czy chrom. Pierwsze dwa to powłoki galwaniczne, więc są bardzo spoko
- lukasik69
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf 6 i Golf 7.5
- Engine: 2.0 tdi i 1.4 tsi
- Localization: Slask
spwod pisze:Ja swojej nie uciąłem i niby jest ok, ale mam wrażenie graniczące z pewnością, że lepiej wyglądałoby po jej obcięciu "na równo"
Spróbuj je jeszcze raz nieco mocniej dobić. Kiedy nabiłem swoje też żałowałem , że nie zdecydowałem się na obcięcie rur ale później dobiłem jeszcze raz , mocniej i wygląda ok.
Olek293 pisze:jeszcze masz ładnie wytrawione/wypiaskowane logo VW na każdej rurce.
Tylko pytanie czy to jest fajne? Oczywiście kwestia gustu.
Zaskakujący jest faktycznie ten odpływ który wymyślili chińscy producenci.
-
Olek293
- Sympatyk
No logo lub jego brak to kwestia gustu, oczywiście. Dodam, że np. w Tiguanie 2017 wchodzą na tyle głęboko, że i tak go nie widać.
Niemniej Chińczycy oferują o wiele wyższą jakość niż ASO, co mnie zaskoczyło, tym bardziej, że pasują o wiele lepiej. W Golfie walczyłem z tematem z 2h, w dwóch Tiguanach wystarczył drewniany klocek, młoteczek i jeden strzał
.
I z tych i innych w/w powodów nie wydałbym na te końcówki więcej niż 25-35 dolarów
-- 05 cze 2017, 08:54 --
Aaaaaa i przy pełnym "dobiciu" ścięcie rury nie jest wymagane, bo kąt nakładki zgadza się z kątem rury
Niemniej Chińczycy oferują o wiele wyższą jakość niż ASO, co mnie zaskoczyło, tym bardziej, że pasują o wiele lepiej. W Golfie walczyłem z tematem z 2h, w dwóch Tiguanach wystarczył drewniany klocek, młoteczek i jeden strzał
I z tych i innych w/w powodów nie wydałbym na te końcówki więcej niż 25-35 dolarów
-- 05 cze 2017, 08:54 --
Aaaaaa i przy pełnym "dobiciu" ścięcie rury nie jest wymagane, bo kąt nakładki zgadza się z kątem rury
- spwod
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf VIII 2024
- Engine: 2.0 TDI 150KM
- Localization: Pomorskie
Przy pełnym dobiciu jednak wyglada to źle ponieważ jest wrażenie ich opadania, a powinny być proste [WINKING FACE]
Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
-
Olek293
- Sympatyk
Nie rozumiem o co chodzi?