Hej,
Rozglądam się w ofertach MK7 i wpadł mi w oko mi model z silnikiem 1.8 TSI. Z tego co wiem, wychodził on jedynie w Ameryce, więc liczę się z tym, że są to samochody po przygodach - pytanie jak dużych?
Czy da się zweryfikować w jakim stanie taki samochó przyjechał do Europy? Opłacalne jest też sciąganie samochodów kosmetycznie uszkodzonych czy też każdy z nich to ulep?
MK7 1.8 TSI
Moderator: rafaello
Regulamin forum
Zakup samochodu nowego jak i używanego, co i gdzie kupić, na co zwrócić uwagę, czego unikać, gdzie dostać dobry rabat itp.
Pamiętaj:
Zakup samochodu nowego jak i używanego, co i gdzie kupić, na co zwrócić uwagę, czego unikać, gdzie dostać dobry rabat itp.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Mars
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf 6 GTD
- Engine: 2.0 TDI 170km
- Localization: PL
Re: MK7 1.8 TSI
Jak kolega chce bawic sie w sciaganie z ameryki, to polecam je bardzo ale to bardzo porzadnie sprawdzic, wyslac tez vin na autoDNA.pl . Osobiscie na Twoim miejscu radzilbym szukac czegos z niemiec, chociaz i tam pelno handlarzy i ciezko cos trafic, ale pewniejsze to niz amerykaniec wedlug mnie. Powodzenia!
- piotrekp
- Aktywny
- Auto: Golf 7
- Engine: 1.4 TSI CHPA 180KM
- Localization: Krakow
Tylko z Niemiec albo 1.4 tsi albo 2.0 GTI a tutaj już różnica w cenie jest bardzo duża.
-
lukash
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 7
- Engine: 1.4 TSI CHPA 140KM
- Localization: Wielkopolska
Jeśli dobrze kojarzę to 1.8 tsi był też dostępny w Niemczech dla "normalnego golfa" (hatchback). Jest też montowany w wersji Alltrack dostępnej również na rynku polski, ale nie wiem czy ten model znajduje się w kręgu Twoich zainteresowań.
Również uważam, że łatwiej będzie znaleźć auto w dobrym stanie w Niemczech niż ściągać auto z USA.
Również uważam, że łatwiej będzie znaleźć auto w dobrym stanie w Niemczech niż ściągać auto z USA.
- Mars
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf 6 GTD
- Engine: 2.0 TDI 170km
- Localization: PL
lukash pisze:Jeśli dobrze kojarzę to 1.8 tsi był też dostępny w Niemczech dla "normalnego golfa" (hatchback). Jest też montowany w wersji Alltrack dostępnej również na rynku polski, ale nie wiem czy ten model znajduje się w kręgu Twoich zainteresowań.
1.8 tsi wystepowal w mk6 w EU, a w mk7 tylko w alltracku z tego co wiem,a reszta USA, choc dziwne, bo seat leon w polsce byl dostepny w 1.8 tsi, czemu wiec nie dali tego silnika do golfa mk7?