Golf 6 - 2.0tdi - 2009 felgi 19 Car Audio Maxton Design
Regulamin forum
Opis samochodu powinien zawierać informacje zgodnie z zaproponowanym szablonem
Temat: Model - Wersja silnika - Rok produkcji (opcjonalnie "by" _nazwa_użytkownika_)
np. VW Golf 6 - 2.0 GTI - 2011 by RyŚ
Treść postu:
Dane wymagane
- Jeżeli zmodyfikujesz coś w swoim aucie, umieść informacje o tym w pierwszym poście - do wprowadzenia zmiany użyj przycisku (Zmień).
- Jeżeli dodasz nowe zdjęcia, które Twoim zdaniem zasługują na szczególną uwagę (np. zdjęcie auta po wprowadzeniu modyfikacji), zamieść je również (przy pomocy BBCode [IMG]) w pierwszym poście.
- duże zdjęcia (powyżej 500kb) zmieść na serwerze zewnętrznym, a w swoim temacie zamieść bezpośredniego linka do zdjęcia (przy pomocy BBCode [IMG])
- to Ty jesteś właścicielem swojego tematu, i to Ty decydujesz o jego zawartości, tak więc masz pełne prawo moderować (przy pomocy moderatorów) zawartości swojego tematu.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
Opis samochodu powinien zawierać informacje zgodnie z zaproponowanym szablonem
Temat: Model - Wersja silnika - Rok produkcji (opcjonalnie "by" _nazwa_użytkownika_)
np. VW Golf 6 - 2.0 GTI - 2011 by RyŚ
Treść postu:
Dane wymagane
- Marka/Model: np. VW Golf 6 GTI
Rok produkcji: np. 2011
Silnik/Pojemność/Moc: np. 2.0 TSI 210KM (CCZB)
Zdjęcie - prezentujące samochód w dość przyzwoitej rozdzielczości
- Kolor: np. niebieski grafit perłowy
Wyposażenie: np. Highline + pakiet 990 + pakiet zimowy + zawieszenie DCC + kamera cofania
Układ napędowy: np. DSG
Zawieszenie: np. 19'' Talladega
Car Audi: np. NAVI RNS 510 Dynaudio Excite
Opis: np. Auto odebrane w maju, w planach mam zmianę wydechu
i inne ciekawe informacje
- Jeżeli zmodyfikujesz coś w swoim aucie, umieść informacje o tym w pierwszym poście - do wprowadzenia zmiany użyj przycisku (Zmień).
- Jeżeli dodasz nowe zdjęcia, które Twoim zdaniem zasługują na szczególną uwagę (np. zdjęcie auta po wprowadzeniu modyfikacji), zamieść je również (przy pomocy BBCode [IMG]) w pierwszym poście.
- duże zdjęcia (powyżej 500kb) zmieść na serwerze zewnętrznym, a w swoim temacie zamieść bezpośredniego linka do zdjęcia (przy pomocy BBCode [IMG])
- to Ty jesteś właścicielem swojego tematu, i to Ty decydujesz o jego zawartości, tak więc masz pełne prawo moderować (przy pomocy moderatorów) zawartości swojego tematu.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- puceek
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6 GTI 35 DSG
- Engine: 2.0 TFSI
- Localization: dkl
Re: VW Golf 6 2.0 TDI by Kamil
Prezentuje sie naprawde zacnie, podoba mi sie. Nie kazdy chce to modzic, ale u Ciebie jakos wybitnie rzuca sie w oczy przednia tablica rej. Pomysl czy jakos jej nie zaczarowac
.
- by kamil
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 tdi
- Localization: Szczucin
kolega sprzedawał głośniczek tanio to wziąłem na szybkości zbiłem skrzynie na pałę kawałek rynny i jak na jeden glownik 38cm 1200wat rms to ma dobre jeb...
skrzynia ma napewno niższe strojenie niz poprzednia co sie przekłada na to ze bass bardziej czuć na ciele 
Uploaded with fotem.pl
glosnikiem do gory na styk do dachu weszedl
Uploaded with fotem.pl
wiem skrzynia brzydka itd ale to na szybkosci robione ma grac a nie
i wiadomo już na sprzedaż bo za słabe
a tamta skrzynie nadal mam jeszcze sie kupiec nie trafil, widac malo osob lubi mocne pierd....
Uploaded with fotem.plglosnikiem do gory na styk do dachu weszedl
Uploaded with fotem.plwiem skrzynia brzydka itd ale to na szybkosci robione ma grac a nie
i wiadomo już na sprzedaż bo za słabe
a tamta skrzynie nadal mam jeszcze sie kupiec nie trafil, widac malo osob lubi mocne pierd....
- ToJaKijanka
- Gadatliwy
- Auto: MK6
- Engine: 2.0TDI
- Localization: Bruksela Bielsk Podlaski
Ty chory pojeb*** 😂😂 

- ToJaKijanka
- Gadatliwy
Może weź już sobie tylną szybę zamów? 

- by kamil
- Aktywny
przejechalem sie dzis na zlot 
bralem udzial w zawodach car audio wynik 138.4db na jednym glosniku vibe wynik mysle doby bo skrzynia zbita na pale
byla tez hamownia i sprawdzilem ile koni i tu ROZCZAROWANIE 79koni i 199nm bylem w szoku
znajomy mial kompa na zlocie wiec odrazu co jest zgrane i wiem ze wtryski sa w stanie bardzo dobrym turbina dmucha a cos jest nie tak z ciśnieniem paliwa bo na wolnych obrotach skakalo ;/ auto odpala jezdzi bez problemu rozwia predkosci .problem pewnie tkwi od samego poczatku zakupu auta dlatego spadku mocy nie odczulem aczkolwiek zawsze mowilem ze cos jest nie tak
mam nadzieje ze nie pompa cisnienia bosch lecz tylko czujnik jakis
nie cale 10 tys temu wymienialem filtry oleje i zadnych opilkow w filtrze paliwa nie bylo
moze ktos mial podobny przypadek ???
bralem udzial w zawodach car audio wynik 138.4db na jednym glosniku vibe wynik mysle doby bo skrzynia zbita na pale
byla tez hamownia i sprawdzilem ile koni i tu ROZCZAROWANIE 79koni i 199nm bylem w szoku
znajomy mial kompa na zlocie wiec odrazu co jest zgrane i wiem ze wtryski sa w stanie bardzo dobrym turbina dmucha a cos jest nie tak z ciśnieniem paliwa bo na wolnych obrotach skakalo ;/ auto odpala jezdzi bez problemu rozwia predkosci .problem pewnie tkwi od samego poczatku zakupu auta dlatego spadku mocy nie odczulem aczkolwiek zawsze mowilem ze cos jest nie tak
mam nadzieje ze nie pompa cisnienia bosch lecz tylko czujnik jakis
nie cale 10 tys temu wymienialem filtry oleje i zadnych opilkow w filtrze paliwa nie bylo
moze ktos mial podobny przypadek ???
Przenośne hamowanie sporo przeklamuja
Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka
- MiR
- Aktywny
- Auto: Golf 6
- Engine: 2.0 TDI
- Localization: WLKP
Przenośne przekłamują, tak jak kamil napisał : )
Podjedz na profi normalną hamownie i zweryfikuj
Podjedz na profi normalną hamownie i zweryfikuj
- by kamil
- Aktywny
Re: VW Golf 6 - 2.0 TDI - 2009 by Kamil
ale az takie przeklamania ?
a tak z ciekawosci jak macie na 5 biegu 80 km/h to auto jest wstanie przyspiesyc ? u mnie nie da rady wg, musze wbic 4 bieg. dzis pod kompem wszystko sprawdzone co sie dalo i nie ma nic takiego co by moglo spowodowac taki ubytek mocy, i ciul wie o co chodzi
a tak z ciekawosci jak macie na 5 biegu 80 km/h to auto jest wstanie przyspiesyc ? u mnie nie da rady wg, musze wbic 4 bieg. dzis pod kompem wszystko sprawdzone co sie dalo i nie ma nic takiego co by moglo spowodowac taki ubytek mocy, i ciul wie o co chodzi
- by kamil
- Aktywny
zdj z zlotu w trakcje pomiaru decybeli i be rejestracji
Uploaded with fotem.pl
a z koniami dalej sie walczy aby powróciły
Uploaded with fotem.pla z koniami dalej sie walczy aby powróciły
- ToJaKijanka
- Gadatliwy
- funo97
- Aktywny
- Engine: 2.0 TDI 140 KM
- Localization: Lodz
Super wygląda 
- ToJaKijanka
- Gadatliwy
By Kamil - ogólnie poluje na jakiś zderzak GTD/GTI przedni i się tak zastanawiam co zrobić z spryskami... kupić czy po prostu zaślepki przykleić na stałe...
Jak to u Ciebie jest zrobione powiedz mi? Masz spryski w lampach? Jeśli tak, to jak je podłączales?
Jak to u Ciebie jest zrobione powiedz mi? Masz spryski w lampach? Jeśli tak, to jak je podłączales?
- by kamil
- Aktywny
ToJaKijanka pisze:By Kamil - ogólnie poluje na jakiś zderzak GTD/GTI przedni i się tak zastanawiam co zrobić z spryskami... kupić czy po prostu zaślepki przykleić na stałe...
wczesniej w zderzaku seryjnym byly spryski ale ze auto kupilem z uszkodzonym zderzakiem i spryski byly polamane to odpuściłem sb spryski ze wzgledu ze nie mam xenonu tylko lampy depo, aczkolwiek w każdej chwili mogę dodać sb spryski bo zbiorniczek spryskiwaczy mam na dwie pompki, a i zbiorniczek spryskiwaczy przy zmianie zderzaka na GTD tez musisz wymienić na GTD inaczej nie zmiesci sie halogen ;/( (sa zbiorniczki na jedna pompke i na dwie, dwie jak wlasnie chcesz masz spryski
- ToJaKijanka
- Gadatliwy
Dobra napisałem wiadomość żeby tutaj nie zaśmiecać 
- by kamil
- Aktywny
co do mocy auta, auto odwiedziło znajomego mechanika wszystko posprawdzał i twierdził ze nie ma szans żeby cos temu auto dolegało i abym jechał jeszcze raz na hamownie wiec pojechałem :
Uploaded with fotem.pl
wynik to 114.7hp 261nm
wyszla zdrowa seria z malym bonusem
pokazalem gosciowi co hamowal mi dzis auto stary wykres i wysmial ta firme ze amatorzy :d a mi ulżyło ze z autem wszystko w porządku

Uploaded with fotem.plwynik to 114.7hp 261nm
wyszla zdrowa seria z malym bonusem
pokazalem gosciowi co hamowal mi dzis auto stary wykres i wysmial ta firme ze amatorzy :d a mi ulżyło ze z autem wszystko w porządku
- by kamil
- Aktywny
na weekendzie zaliczylem dwu dniowy zlot Moto Fest w Jurkowie, impreza bardzo fajna fajny klimat za rok mam nadzieje ze tez odwiedze
i cóż ze glosniki sie jeszcze nie sprzedaly to wystartowałem w konkurencji car audio i udało się zdobyć 3 miejsce 142.9 db wynik taki a nie inny bo temperatura powietrza była na niekorzyść wyniku. zdj tel zrobione, jak będzie pełna fotorelacja to dodam lepsza fote 
ps. spoko nagrody byly
Uploaded with fotem.pl
ps. spoko nagrody byly
Uploaded with fotem.pl- ToJaKijanka
- Gadatliwy
No nie nowość, Golfik fajnie się prezentuje!
Gratulacje za 3 miejsce!
Gratulacje za 3 miejsce!
- ToJaKijanka
- Gadatliwy
Tak przejrzałem szybko temat i chyba nic nie było o kablach. Powiedz mi jak ciagneles kable? RCA prawą stroną a plus lewą? Czy wszystko jedną stroną? Jeśli jedną stroną to proszę o wytłumaczenie 
- by kamil
- Aktywny
ToJaKijanka pisze:Tak przejrzałem szybko temat i chyba nic nie było o kablach. Powiedz mi jak ciagneles kable? RCA prawą stroną a plus lewą? Czy wszystko jedną stroną? Jeśli jedną stroną to proszę o wytłumaczenie
dokaldnie tak jak mowisz prawa rca lewa plus i dlatego tak bo jak wezmiesz jedna strona to mogą sie pojawiać zniekształcenia. przeprowadzic plus 50mm2 o dziwo nie jest tak trudne jak myslałem
co do car audio szykuje cos nowego w bagaju
-
Mariusz2601
- Sympatyk
- Engine: 2.0 TDI 200 KM
- Localization: Warszawa
Możesz cos wiecej napisac na temat przeprowadzenia kabla 50 mm2? Wyciagales akumulator? Podobno gdzieś tam wchodzą przewody i można przecisnac tam kabel. Jaki masz bezpiecznik na tym przewodzie?
- ToJaKijanka
- Gadatliwy
Oki rozumiem, czyli trzeba będzie cały samochód rozebrać 
Właśnie tak jak Mariusz napisał, jak dokładnie przyciągnęłes plus, skoro mówisz że to nie jest trudne?
Właśnie tak jak Mariusz napisał, jak dokładnie przyciągnęłes plus, skoro mówisz że to nie jest trudne?
- by kamil
- Aktywny
takze ten tego wyjąłem calkiem aku obudowe od aku i w aucie nad pedalami od spodku odrecilem plastik i masz fajny dostemp o wiazki ktora idzie od komory silnka do srodka auta i bez problemu sie zmiesci kabel plus obok tej wiazki 
- ToJaKijanka
- Gadatliwy
Aaa tak jak myślałem
czyli bez większej filozofii