Słodkawy, mdły zapach w kabinie
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55
Regulamin forum
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK6.
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK6.
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
- Pojedynczy wątek może dotyczyć dokładnie jednego problemu/usterki (nie rozwiązujemy wielu problemów w jednym temacie).
- Pytania, porady, sugestie nie związane z tematyką problemu umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu (nie dyskutujemy na tematy poboczne w ramach danego tematu).
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczyną jego powstania (o ile jest ci znana).
- W ramach nowego tematu zastosuj jeden z dostępnych prefixów - precyzujący model w którym wykryto problem lub którego opisana usterka dotyczy.
- Tak tytułuj opis swojego problemu aby identyfikował opisywaną w nim treść. Zabrania się używania wyrazów "Problem", "Usterka", "Pomocy" w tytule wątku - to jest oczywiste!
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Szczegółowo opisz swój problem/usterkę (nie pomijaj żadnych informacji) - im więcej szczegółów, tym większe szanse na jego pozytywne i szybkie rozwiązanie.
- Problemy/Usterki dotyczące Golf 7 znajdują się w dziale MK7
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź, poradę na opisany problem - odwdzięcz się przyznaniem pochwały. Tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
-
Caramelo
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.4 benzyna 80KM
- Localization: małopolskie
Słodkawy, mdły zapach w kabinie
Witajcie, proszę o radę. Od samego początku, odkąd jestem posiadaczką VW Golfa 6 (ok. 9 miesięcy), w kabinie czuję bardzo wyraźnie dziwny słodkawy i mdły zapach. Najbardziej wyczuwalny jest gdy uchyli się jedną z szyb i w kabinie jest obieg powietrza. Mam wrażenie, że dochodzi z bagażnika. Co to może być?
-
wlado78
- Aktywny
- Auto: golf 5
- Engine: BSE
- Localization: dolnoslaskie
Re: Słodkawy, mdły zapach w kabinie
a płynu chłodzacego ci nie ubywa?
-
Caramelo
- Nowicjusz
Nic takiego nie zauważyłam 
Żadnych komunikatów, temperatura silnika max 90 stopni, wentylator uruchamia się tak jak zawsze.
Żadnych komunikatów, temperatura silnika max 90 stopni, wentylator uruchamia się tak jak zawsze.
-
wred
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6 i 7
- Engine: 200KM
- Localization: WLKP
A płynu do spryskiwaczy nie masz jakiegoś o dziwnym zapachu powąchaj czy podobnie pachnie w zbiorniku z płynem.
-
Ucando
- Niemowa
- Engine: 2.0 TDI
- Localization: Warszawa
Sprawdź może wężyki od spryskiwacza tylnej szyby skoro czujesz ten zapach gdzieś na tyle samochodu. Może być też sytuacja że poprzedniemu właścicielowi coś się rozlało gdzieś w samochodzie i zapach pozostał. Można w takim wypadku zrobić ozonowanie wnętrza pojazdu.
-
Caramelo
- Nowicjusz
Nie jest to zapach płynu do spryskiwaczy :/
-
wlado78
- Aktywny
- Auto: golf 5
- Engine: BSE
- Localization: dolnoslaskie
ja bym zrobił tak jak kolega radzi-porzadne ozonowanie kabiny plus pranie tapicerki łacznie z podłogami i tyle
- shark__
- Stały Bywalec
- Engine: 1.4 TSI 122KM
- Localization: Piekary Slaskie
Sprawdź komorę silnika, miejsce w miejsce.
Ja w swoim czasie przy mdłym zapachu w kabinie wyciągłem z grodzi czołowej zrolowaną kunę ... o muchach nie wspomnę. Sprawdź też podszybie od strony silnika tam gdzie zasysane jest powietrze ... oraz wymień filtr kabinowy.
Ja w swoim czasie przy mdłym zapachu w kabinie wyciągłem z grodzi czołowej zrolowaną kunę ... o muchach nie wspomnę. Sprawdź też podszybie od strony silnika tam gdzie zasysane jest powietrze ... oraz wymień filtr kabinowy.
-
Dexter23pl
- Nieśmiały
- Auto: Golf 5
- Engine: 1.6 BGU
- Localization: śląskie
Jeśli masz tłustawe szyby od środka to na bank leje ci nagrzewnica lub masz gdzieś tam nieszczelność.