klapka wlewu paliwa
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
-
urke
- Nowicjusz
- Auto: vw golf 6
- Engine: 1600
- Localization: Slask
klapka wlewu paliwa
mam prosbe czy wie ktos moze co moze byc przyczyna nie otwierania sie klapki wlewu paliwa -mam takieo bjawy od ostatniego tankowania ,auto zamykam centralnym wszystko sie zamyka a gdy otwieram wszystko sie otwiera pprucz klapki wlewu .po kilkakrotnym zamykaniu i otwieraniu ja puszcza i da sie ja otworzyc i tak sie dzieje nie zawsze ale czesto gdy nadsłuchuje cz zamek wlewu podnosi sie .Sam juz nie wiem co to moze byc ,moze baterie w pilocie a moze jakis bład w kompie ,moze ktos cos wie na ten temat z gory dziekuje.
- tberent
- Banned
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
Re: klapka wlewu paliwa
A może warto sprawdzić błąd w kompie ? Zamek klapki jest podłączony pod bcm i jak będzie problem to z nim. U mnie co prawda nie chciała się zamknąć klapka bo wina była sprężyna.
Klapkę wymienia się w całości .
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Klapkę wymienia się w całości .
-
sayhello
- Niemowa
- Auto: VW Golf 6 Variant
- Engine: 2.0 TDI
- Localization: Krakow
Miałem tak od jakiegoś czasu w swoim kombi. Otwierało się kiedyś z drugiego, a kiedyś z dziesiętnego razu z pilota. Wymieniłem zamek (silniczek) ~ 100 zł nowy, teraz wszystko ok - http://modyfikacje-vw.blogspot.com/2014 ... a.html?m=1. Polecam.
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
- marmi
- Mieszkaniec
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Bateria w pilocie nic do tego nie ma, po prostu zaczyna szwankować Ci silniczek od otwierania klapki jak pisze wyżej kolega, wymień póki jeszcze otwiera, bo potem będziesz miał więcej roboty...
-
urke
- Nowicjusz
Dzieki wszystkim za odpisanie -a co dzamykania klapki to rozebralem prawy bok i napiecie na kabelkach było i wkoncu kupilem silownik na szybko uzywany z SEATA LEONA jest identyczny tylko koloru czarnego po zalozeniu go wszystko wrucilo na swoje miejsce i dziala ,tylko mam pytanie czy to ma znaczenie ze silownik jest z SEATa wyglada wszystko tak samo otwiera i zamyka a przecierz Seat jest na czesciach VW mysle ze nie ze nie powinno byc zadnych komplikacji przez ten silownik ogulnie mówiac z autem.
- tberent
- Banned
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
Jeden xxxxxxxx
Będzie ok .
Będzie ok .
-
urke
- Nowicjusz
tberent pisze:Jeden xxxxxxxx![]()
Będzie ok .
Dzieki za pozytywne dla mnie odpisanie bo nie dawalo mi to troche spokoju dlatego ze myslalem ze wszystkie czesci co do GOLFA 6 musza byc oznaczone tym samym symbolem ale przecierz zamienniki tez sie uzywa i jest ok a przeciez to tylko silownik i tak samo dziala i mocowanie jes takie same.