Hej
Panowie, szlag mnie już trafia z wycieraczkami... Kupiłem nowe Bosch, tłukły się i latały po szybie, kupiłem Chempiony, ćwierkają na szybie. Macie jakieś pomysły o co może chodzić? Denerwuje mnie to okropnie.
Głośne wycieraczki - ramiona?!
Moderator: flo
Regulamin forum
Podłokietnik, kierownica, uszczelki drzwi, szyby, lakier, listwy boczne, lusterka, pasy bezpieczeństwa, siedzenia, fotele, kanapy, gałka zmiany biegów, bagażnik, siłowniki i teleskopy, roleta bagażnika, zamki, pokrętła, regulacje, wycieraczki, podsufitki, elementy karoserii, zderzaki, błotniki, liczniki, poduszki powietrzne, deska rozdzielcza i inne elementy wyposażenia wewnętrznego i nadwozia.
Pamiętaj:
Podłokietnik, kierownica, uszczelki drzwi, szyby, lakier, listwy boczne, lusterka, pasy bezpieczeństwa, siedzenia, fotele, kanapy, gałka zmiany biegów, bagażnik, siłowniki i teleskopy, roleta bagażnika, zamki, pokrętła, regulacje, wycieraczki, podsufitki, elementy karoserii, zderzaki, błotniki, liczniki, poduszki powietrzne, deska rozdzielcza i inne elementy wyposażenia wewnętrznego i nadwozia.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- karol57
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf 8 GTI
- Engine: DNPA 180kW 245KM
- Localization: Gdańsk
Re: Głośne wycieraczki - ramiona?!
Pozostaje jeszcze tylko ASO.
-
Wojtass
- VIP
- Auto: VW Golf 7
- Engine: 1.4 TSI 140KM
- Localization: Podbeskidzie
Cześć,
Szyba "czysta", czy pokryta jakimś preparatem typu "niewidzialna wycieraczka" ?
Myłeś może ostatnio auto na myjni ? Chemia lubi czasami zostawiać swój "ślad" na szybach.
Pozdro.
Szyba "czysta", czy pokryta jakimś preparatem typu "niewidzialna wycieraczka" ?
Myłeś może ostatnio auto na myjni ? Chemia lubi czasami zostawiać swój "ślad" na szybach.
Pozdro.
- BRUNO55
- Senior Moderator
- Auto: VW GOLF VII Highline
- Engine: 1.4 TSI 103 KW CHPA
- Localization: CRY
Też myślę że jest jakieś świństwo na szybie. Jak jest szyba czysta to nie muszą być markowe pióra a będzie cicho. Ja kupiłem takie gumki http://allegro.pl/gumy-gumki-wycieraczk ... Zjk4NWI%3D i jest super a sama wymiana gumek jest bajecznie prosta. W Twoim przypadku możesz jeszcze kombinerkami złapać za ramiona i lekko zmienić kąt ich pracy a powinno się poprawić..
-
murgal
- Nieśmiały
- Auto: Golf 7
- Engine: 1.4 Tsi
- Localization: Kielce
Możecie przyłożyć coś prostopadłego do szyby przy ramieniu żebym sobie porównał ? Nic chyba nie mam na szybie...