[2.0 GTD 170KM] Jakie sprężyny na tył

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum
Amortyzatory, sprężyny zawieszenia, wahacze, drążki kierownicy, końcówki kierownicze, łączniki stabilizatorów, geometria, zbieżność.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
ODPOWIEDZ
jendrjej
Nowicjusz
Auto: Golf 6 GTD
Engine: CFGB
Localization: lodzkie

[2.0 GTD 170KM] Jakie sprężyny na tył

Post autor: jendrjej »

Witam serdecznie wszystkich. Mam pewien dylemat a mianowicie poprzedni właściciel autka zamontował z tyłu 2 różne sprężyny i w konsekwencji autko stoi nierówno na tyle, od strony kierowcy między oponę a nadkole mogę włożyć 2 palce a z drugiej już 4 palce, chciałem kupić komplet 2 nowych ale nie wiem jakie kupić najbardziej odpowiada mi ta wysokość na 2 palce koło 2 cm prześwitu nie chcę glebować auta ale nie chcę aby był zbyt wysoki , jakie powinny być oryginalne sprężyny do golfa 6 GTD chodzi mi o te oznaczenia w kolorach lub nr katalogowym.
Awatar użytkownika
marmi
Mieszkaniec
Auto: VW Golf 6
Engine: 2.0 TDI CR CBDC
Localization: katowice

Re: [2.0 GTD 170KM] Jakie sprężyny na tył

Post autor: marmi »

1K0511115GB i kolejne końcówki BC, BQ, BR

niebieski
brąz

lub niebieski

lub niebieski zółty
VW GOLF VI 2.0TDI CR BLUEMOTION

Obrazek

Twój uśmiech...to już nie wróci
jendrjej
Nowicjusz
Auto: Golf 6 GTD
Engine: CFGB
Localization: lodzkie

Re: [2.0 GTD 170KM] Jakie sprężyny na tył

Post autor: jendrjej »

bardzo dziękuję za odp, z tego co widziałem jedną z tych sprężyn mam z oznaczeniem niebieskim i ta jest pewnie oryginalna druga nie ma oznaczenia więc pewnie zamiennik, i ta oryginalna jest tą wyższą czy wiesz może czy te z oznaczeniami niebieski-braz niebieski-zolty mogą być odrobinę niższe ? bo jeżeli nie to w sumie muszę dosztukować jedną niebieską i mam po sprawie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenie i podwozie”