Jak wymontować zbiornik spryskiwaczy ?
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55, ryba113
Regulamin forum
Inne pytania techniczne, których nie da się zaklasyfikować do jednego z istniejących działów.
Pamiętaj:
Inne pytania techniczne, których nie da się zaklasyfikować do jednego z istniejących działów.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Zanim utworzysz nowy temat w tym dziale, upewnij się czy nie powinieneś zamieścić go w ramach jednego z działów 'GOLF MK6/Pytania i Porady' lub 'Ogólne/Pytania i Porady'
Jak wymontować zbiornik spryskiwaczy ?
Witam . przepraszam o ile taki temat już był ale nie mogłem znaleźć odpowiedzi na moje pytanie . Otóż potrzebuje wymienić pęknięty zbiornik spryskiwaczy .stąd moje pytanie czy trzeba zdejmować zderzak/nadkole . Od czego zacząć nie chce rozebrać pół auta bez sensu . Dzięki za odpowiedzi pozdrawiam .
-
wlado78
- Aktywny
- Auto: golf 5
- Engine: BSE
- Localization: dolnoslaskie
Re: Jak wymontować zbiornik spryskiwaczy ?
musisz zdjac zderzak
- tberent
- Banned
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
Atrapa z przodu żeby dostać się do 4 śrubek . Zderzak po bokach masz wkręty z obi stron i następnie wypiac go z uchwytów. Potem musisz odkręcić lampę i podstawę lampy . Wtedy masz dostęp do 2 śrub .ludi134 pisze:Witam . przepraszam o ile taki temat już był ale nie mogłem znaleźć odpowiedzi na moje pytanie . Otóż potrzebuje wymienić pęknięty zbiornik spryskiwaczy .stąd moje pytanie czy trzeba zdejmować zderzak/nadkole . Od czego zacząć nie chce rozebrać pół auta bez sensu . Dzięki za odpowiedzi pozdrawiam .
[...CIACH...]
Ostatnio zmieniony 11 lis 2017, 19:58 przez Almighty, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zakaz handlu poza wyznaczonym do tego miejscem
Powód: Zakaz handlu poza wyznaczonym do tego miejscem
Jeszcze jedno czy osłone od spodu też trzeba odkręcić?
- tberent
- Banned
Osłonę silnika ? Nie. Wystarczy zderzak . Chyba 3 lub 4 śruby
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
widziałem ostatnio jakiś filmik to gość właśnie od spodu odkręcał
- tberent
- Banned
Zderzak od dołu jest na 4 srubach. Przylrecane do wzmocnienia chłodnicy czy jakoś tak nazywająludi134 pisze:widziałem ostatnio jakiś filmik to gość właśnie od spodu odkręcał
a jeszcze ostatnie pytanie czy pompka do spryskiwaczy jest nie rozłączalna z zbiornikiem ?
- tberent
- Banned
Pompka jest wciskana pionowo w dół a następnie w uchwyt w zbiorniku na wcisk. Rurka jest odczepiana takim zatrzaskiem. Demontaż odwrotnie.ludi134 pisze:a jeszcze ostatnie pytanie czy pompka do spryskiwaczy jest nie rozłączalna z zbiornikiem ?