Pytanko do wlascicieli diesli z "poprawionym" softem spalinowym.
Jak naprawde chodzá te diesle po tej akcji serwisowej? Da sie tym jezdzic,czy tak pada wszystko po koleii EGR,wtryski i regeneracja dpf co 200km?
Chodzi mi od jakiegos czasu Touran po glowie,a wszystko co bedzie dostepne bedzie juz pewnie "naprawiane".
Mysle tez o Mk7 diesel w kombi,ale to juz inne pieniadze,wiec Touran bylby latwiej dostepny.
Swojá strzale trzymam z daleka od serwisu,wiec u mnie wszystko standard,stad pytanie tutaj.
Golf po aferze spalinowej.
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55, ryba113
Regulamin forum
Inne pytania techniczne, których nie da się zaklasyfikować do jednego z istniejących działów.
Pamiętaj:
Inne pytania techniczne, których nie da się zaklasyfikować do jednego z istniejących działów.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Zanim utworzysz nowy temat w tym dziale, upewnij się czy nie powinieneś zamieścić go w ramach jednego z działów 'GOLF MK6/Pytania i Porady' lub 'Ogólne/Pytania i Porady'
- LaCl219
- Sympatyk
- Auto: Golf 6 VARIANT DSG
- Engine: 2.0 140KM CBD
- Localization: Kędzierzyn-Koźle
Re: Golf po aferze spalinowej.
Zrobiłem niecałe 20tys po akcji softu,nie czuje żadnej różnicy przed akcją i po,jedynie DPF dopala się częściej,co około 450-500km i tyle,auto ciągnie tak samo,pali tak samo.Mam 2.0tdi140PS.
Ja mam 1.6tdi i delikatnie wzrosło spalanie, ale bez jakiegoś dramatu. Reszta bez zmian 
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Byłem ze znajomym jego autem 1.6 po programie chodzi głośniej niż przed, nie zauwazył innych oznak pracy, jedyny - na hamowni wyszło prawie 10 km mniej niż fabryka, silnik w stanie idealnym...
-
maverick
- Stały Bywalec
- Auto: Golf 7
- Engine: CLHA
- Localization: Aberdeenshire
Dzieki.
Wiec nie ma jakiegos dramatu,ze wszystko zaczyna sie sypac zaraz po zmianie softu.
Z czasem moze jakiegos tunera bym zahaczyl,zeby wrócic do starego programu.
No,ale to narazie tylko plany,zobaczymy co z tego wyjdzie.
Wiec nie ma jakiegos dramatu,ze wszystko zaczyna sie sypac zaraz po zmianie softu.
Z czasem moze jakiegos tunera bym zahaczyl,zeby wrócic do starego programu.
No,ale to narazie tylko plany,zobaczymy co z tego wyjdzie.
- hoses
- Gadatliwy
- Auto: VW Golf 7 Variant
- Engine: 1.6 TDI 110KM CXXB
- Localization: mazowieckie
Mój kolego tyle że w Seacie Altea z aktualizacji jest niezadowolony. Twierdzi, że jest bardziej mułowaty no i też potwierdza fakt, że DPF się częściej wypala. Poza tym może to zbieg okoliczności, ale po owej aktualizacji zaczęły się problemy z EGR-em. Po twardych negocjacjach z ASO wymienili mu EGR, ale za robociznę musiał zapłacić.
-
Maciek
- Forumowicz
- Engine: CAYC 1.6TDI
- Localization: Mikolajki
Mam CAYC po aktualizacji, jeździ tak samo jedynie DPF się częściej wypala. Minał mi właśnie równo rok od akcji i z ciekawości byłem na hamowni 113km wypluł golfik więc moc bez zmian 
-
mick
- Nieśmiały
- Auto: Golf 6 variant
- Engine: CFHC 2.0TDI 140KM
- Localization: Warszawa
Mój 2.0 140 KM ze zaktualizowanym softem na hamowni wykręcił przeszło 150 KM. DPF wypalał się 5 razy częściej, czasem po niecałych 100 km, po strojeniu na hamowni wypala się minimum co 180 max 380 km. Poza tym jest trochę głośniejszy, żadnych innych negatywnych skutków nie ma.
- marmi
- Mieszkaniec
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Wypalający się co chwilę dpf po akcji ekoterroru jest wystarczającym powodem by akcji unikać lub zrobić program u tunera...
Tak częste wypalanie nie jest dobre ani dla filtra ani dla silnika...
Tak częste wypalanie nie jest dobre ani dla filtra ani dla silnika...
-
maverick
- Stały Bywalec
- Auto: Golf 7
- Engine: CLHA
- Localization: Aberdeenshire
Hmm,to jak ma mi sie DPF wypalac co 200 kilometrów,to jak sie jeszcze zastanowie nad tym VW