Może ktoś miał podobny problem i wie gdzie tego szukać. Nadmienię jeszcze że Auto-Scan nie pokazuje żadnego błędu. Internet na ten temat milczy.

Moderator: BRUNO55

tberent pisze:Bruno a zrób na sztukę i podłącz się AFS-EM . Wystarczy zasilanie i CAN napędu . Jesteś pewien ze ten GW ma tego asystenta zmęczenia ?
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

tberent pisze:No i nie zgodzę się.
U mnie jak jadę na tempomacie np 90km/h a jest po 22 to po 3h sygnalizuje. Oczywiście bez wyprzedzania tirów. A po 1 jak się jedzie to co godzinę jak jedzie się emerytom.
Pamiętam ze od tego czy jest asystent to nie jest ważne ze 7n0 tylko czy ma soft. Marcin gdzieś na tkp podawał ze musi być powyżej 16xx chyba. A na GW jest oznaczenie F1 i F2 i to chodziło o zmeczenie. Ale skoro w adaptacja w GW mogłeś włączyć to.powinien działać
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
yox pisze:... 17. Instrument Cluster -------> Adaptation:
IDE05583-Pause recommendation,Yes ,1 ;)
... jesli to aktywujesz, wtedy pojawi się zakładka "Asystenci" a w niej tylko "Przerwa na kawkę"potem jesli aktywujesz to będą jeszcze "Swiatła Kierowane" jak dołozysz kamerkę A5 to dodatkowo jak u kolegi tberent, jesli dołożysz RTA to będzie jeszcze asystent wyjazdu i martwego pola i to na tyle
Może jednak źle się wyraziłeś. Na czym polega ten plik ? Na tym ze w GW w którym jest odpowiednia ilość banków pamięci można to.upchnac. GW które mają soft 16xx juz mają. Wystarczająca .yox pisze:... może żle się wyraziłem, chodziło mi o to, że nie każdy 7N0... posiada aktywowany "asystent zmęczeniea" jak pisałem można to zrobić w gateway-ach 7N0... poprzez parametryzacje, ja mam akurat pliki do ODIS-E, za pomocą których możesz zrobić ON lub OFF
Chyba w adaptacjach albo gdzieś w GW są wpisane war dla tego.WuBu pisze:a ja wczoraj wracałem nocą... jechałem z róznymi prędkościami, od 60 km/h po nawet 190 km/h. po około 3,5 godziny ciagłej jazdy zapalił sie asystent. I niekoniecznie miałem wrzucony tempomat...
takze "działa" i to nie pierwszy raz mi sie właczył.