Kamera cofania w lampce oświetlenia tablicy Rej.
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
-
Rysiek
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.4 TSI
- Localization: Krakow
Kamera cofania w lampce oświetlenia tablicy Rej.
Witam . Zastanawiam sie nad zakupem kamery cofania która jest w lampce oświetlenia tablicy rejestracyjnej . Czy bedą jakieś błędy i trzeba będzie kodować i czy ktoś już ma taka kamerę zamontowana ? Niestety nie stać mnie na zakup kamery w zamku klapy bagażnika . Bardzo proszę o odpowiedz i radę . Rysiek
- tberent
- Banned
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
Re: Kamera cofania w lampce oświetlenia tablicy Rej.
Ryśku kamera taka będzie zawsze brudna . Cena jej będzie połową ceny kamery OEM bo musisz do niej dołożyć moduł. Pozdrawiam bo "wszystkie ryśki to fajne chłopaki " 
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
-
Rysiek
- Aktywny
Witam . Dziekuje za szybka odpowiedz . Czy możecie mi wyjaśnić o jaki " modol " chodzi ? Zdaje sobie sprawę ze napewno będzie zachlapana ale ja żadko teraz jeżdzę bo jestem od paru lat inwalida a samochód stoi w garazu . Mnie kamera w lampce z przysłaniem kosztuje około 50 zł kupuje na WISH polecam . Czekam na odpowiedz . Rysiek
-- 30 sty 2018, 01:27 --
-- 30 sty 2018, 01:27 --
-
azssms
- Forumowicz
- Auto: VW Golf 6 GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Bad Hersfeld
Ja miałem golfa 6 i miał kamerkę w znaczku była świetna teraz mam Tiguana i kamere w klamce i jest beznadziejna ciagle brudna i bezużyteczna .
Kamerka cofania w tab. rejes.
Witam. panowie zamierzam zakupić kamerkę cofania . w tablice rejestracyjną.moje pytanie znalazłem coś takiego na allegro czy to pozwoli podpiąć taka kamerkę jak ta :
http://allegro.pl/kamera-cofania-w-ramc ... 206dcd8103
a tu przejściówka chyba pomoże ktoś ??
http://allegro.pl/adapter-do-kamery-dla ... 30437.html
http://allegro.pl/kamera-cofania-w-ramc ... 206dcd8103
a tu przejściówka chyba pomoże ktoś ??
http://allegro.pl/adapter-do-kamery-dla ... 30437.html
-
Maciek
- Forumowicz
- Engine: CAYC 1.6TDI
- Localization: Mikolajki
Re: Kamerka cofania w tab. rejes.
Eeee nie warto, lepiej dołożyć i szukać oryginalnej. Kamera w ramce będzie wiecznie brudna i będzie słabo z niej widać
- banny_2006
- Stały Bywalec
- Auto: VW GOLF 6 GTI
- Engine: 1.6 TDI 120 KM CAYC
- Localization: kostrzyn wlkp
Ja mam w lampce tab. Rej. I jest wiecznie brudna ale dobrze widac...
Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
- EDO
- Nowicjusz
- Engine: 1.4 TSI 122KM
- Localization: Warszawa
Przy oryginalnej kamerze w znaczku WV musisz pobawić sie komputerem a przy tej zamontowanej w tablicy rejestracyjnej czy podswietleniu tablicy rejestracyjnej wystarczy podłączyc pod stacje multimedialna i chodzi, Choc wydaje mi sie ze jednak kamera montowana w zderzaku jest jednak zbyt nisko i widac mniej niz w tej z logo WV.
-- 08 mar 2018, 23:34 --
Jak juz chcesz wydać 50PLN a nie 500PLN to polecam kamere montowaną w podświeteniu tablicy rejestracyjnej, Solidnie wykonana i zaden karczer na myjni jej nie uszkodzi.
-- 08 mar 2018, 23:34 --
Jak juz chcesz wydać 50PLN a nie 500PLN to polecam kamere montowaną w podświeteniu tablicy rejestracyjnej, Solidnie wykonana i zaden karczer na myjni jej nie uszkodzi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
hudek
- Nowicjusz
- Engine: 2.0 TDI
- Localization: Jelenia Góra
Witam może wiecie którędy przeciągnąć kable takiej kamerki chodzi mi od zderzaka do środka
-
Rysiek
- Aktywny
Kable ida od radia pod lustwa progowa prawa i przez bagaznik przez otwor techniczny w ktirym ida jable . Trzeba bylo użyc drut do przeciagniecia kabli .Szkoda tylko ze nie kupiłes w kamere z oswietleniem led na okolo kamery bo lepuej widac w nocy . Pozdrawiam
-
hans5
- Aktywny
- Auto: VW Golf VI
- Engine: CGGA 1.4 80 KM
- Localization: wlkp
Ja mam kamerę zainstalowaną od wewnątrz na górze tylnej szyby - kamera zawsze czysta, jak szyba brudna to spryskiwacz i obraz czysty 

Ostatnio zmieniony 26 kwie 2021, 13:23 przez hans5, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Rysiek
- Aktywny
Witam. Dobry pomysł. Pozdrawiam