Regulamin forum Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
yox pisze:BCM: - Byte 11 bit 2 - odznaczone - Byte 14 bit 1 - zaznaczone
tak, bajt 11 bit 2 odznaczony, światla mijania nie palą się jako dzienne a bajt 14:
01.JPG
i rzeczywiście realizuje dzienne jako halogeny, ale świeci mi postojówki z przodu i z tyłu. Jak zrobić aby jako dzienne były tylko halogeny, bez postojówek?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... niestety dzis padl mi laptop, nawet nie mam jak sprwawdzic Twojego kodowania tymczasowo korzystam z laptopa syna tydzien bede jak bez reki sorrki za brak polskich liter
no tak mam 00. Wróćmy do bajtu 14. yox Skąd wziąłeś kodowanie tego bajtu jako 8F? W tym Bajcie zaznaczając i odznaczając bity zmienia się w kodowaniu tylko litera F w inne. Natomiast 8, czy jak u mnie pierwotnie było A, nie zmienia się. Może tu cos zmienić? Tylko na co?
Bubu pisze:no tak mam 00. Wróćmy do bajtu 14. yox Skąd wziąłeś kodowanie tego bajtu jako 8F?...
... u Ciebie jest zaznaczony nieopisany bit 5 stąd masz wartość "AB" po odznaczeniu tego bitu wychodzi "8F" jednak nie tedy droga, widzisz w MK5 jest opcja kodowania w bordzie DRL ala Ameryk Pn (tył nie świeci) lub Skandynawia świeci wszystko w MK6 (BCM) tego nie ma, pozostaje więc "zabawa" w byte 18 ale... j.w
... u mnie (BCM) mam zakodowane dzienne i doświetlanie w halogenach i ani przód-postojówki ani tył nie swieci, gdy mam właczone DRL
Bubu pisze:Kilku z Was miało taki przypadek. Otóż w aucie z biksenonem bez LED po ustawieniu halogenów jako swiatła dzienne świeciły się postojowe z przodu i z tyłu. Czy udało się komuś wyłączyć pozycyjne i jako DRL mieć tylko halogeny?
Szukaj bajtu z rozpiska Bruno albo jedz do kogoś kto ma wiedzę i wyłączy ci to w ee promie. Będzie szybciej i łatwiej a napewno od reki. Kiedyś gdzieś czytałem że zmniejsza się jasność dziennych i wtedy lekko się świeci. Osobiście to wsadził bym jakieś fajne żarówki Led i w lampach razem z fajna żarówka w halogenowe wygląda to kozacko. Akurat ten światłowod w tych lampach strasznie mi się podoba. Ale jak kto woli.
Jak masz możliwość i chęć to wyślij mi bcm to.ci zrobię co chcesz. Chyba ze chcesz podjechać
Woow dzięki Panowie, za profesjonalne podejscie do tematu.
tberent pisze:(...) Osobiście to wsadził bym jakieś fajne żarówki Led i w lampach razem z fajna żarówka w halogenowe (...)
Halogeny + postojówki to murowane zainteresowanie Pana Władzy, przy samych halogenach to trudno im rozróżnić czy akurat ten model ma halogeny, czy to DRL.
tberent pisze:Jak masz możliwość i chęć to wyślij mi bcm to.ci zrobię co chcesz. Chyba ze chcesz podjechać
Kiedyś skorzystam Narazie jednak pozostane przy swojej rzeźbie: http://allegro.pl/modul-swiatel-dzienny ... 89415.html Mam to ustrojstwo podłączone pod halogeny. Myślałem, że go usunę, ale nie mam tyle odwagi aby sam grzebać w bajcie 18 i unieruchomić ewentualnie auto. Potrzebne do pracy. Dzięki raz jeszcze za zaangażowanie.
To jest mój drugi post na tym forum i wiem, że ten temat jest tu poruszany często, ale mam taki problem z tymi światłami DRL na halogenach, że ustawiam wszystko tak jak jest opisywane na innych postach ale tak i tak mi to nie działa Raz mi sie tak ustawiło, że miałem włączone światła mijania i halogeny teraz działają tylko światła mijania. Czujnik zmierzchu wskazuje wartość 7, ale światła nie gasną. Na dodatek nie gasną światła tyle jak jest dzień (chyba coś wyłączyłem ). Mam kable i program także jak ktoś pomoże mi i opisze co i jak sprawdzić ustawić krok po kroku będę wdzięczny