[MK6] Schemat demontażu konsoli centralej

Fotoporady, manuale, instrukcje "krok po kroku"

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum
Instrukcje, foto porady, manuale opisujące krok po kroku co należy wykonać, aby samemu naprawić, zmienić, wymienić, zakodować ...

Uwaga:
  1. Nie prowadzimy tutaj dyskusji, a jedynie prosimy o dodatkowe wyjaśnia lub zamieszczamy własne uwagi, spostrzeżenia o których warto wspomnieć.
  2. Zmiany w instrukcji autor wprowadza bezpośrednio w poście zawierającym instrukcję - nie piszmy postów z informacją co należy zrobić inaczej niż w instrukcji.
  3. Za pomocą nowego postu autor powinien poinformować o wprowadzeniu zmian w instrukcji.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
jan
Sympatyk
Auto: VW 6 plus
Engine: CBDC 2.0 tdi 110 km
Localization: Zywiec

Re: [MK6] Schemat demontażu konsoli centralej

Post autor: jan »

Arku nie masz może jakiegoś schematu --będzie mnie czekać wymiana nagrzewnicy -chodzi o zdjęcie kokpitu w MK6PLUS
Arek_VI
VIP
Auto: Golf VI
Engine: TSI 122
Localization: Wroclaw

Post autor: Arek_VI »

jan Polecam program ELSA. Masz tam dostępne potrzebne info wraz z rysunkami.
jan
Sympatyk

Dzięku Arku ,ale chyba nie ma sensu kupować programu ,po to by 1 raz wymienić nagrzewnice , :pub:
Awatar użytkownika
BRUNO55
Senior Moderator
Auto: VW GOLF VII Highline
Engine: 1.4 TSI 103 KW CHPA
Localization: CRY

Post autor: BRUNO55 »

jan pisze:Dzięku Arku ,ale chyba nie ma sensu kupować programu ,po to by 1 raz wymienić nagrzewnice , :pub:

Na pierwszej stronie tego tematu masz już część opisów. Tak jak Arek napisał z ETKI dowiedział byś się więcej ale to nie takie straszne tylko do całej sprawy trzeba się przygotować. Nie masz już tylko opisów demontażu samej deski ale to nie problem bo demontując ją sama Ci podpowie :P - dasz radę. Przy tej pracy będzie dużo różnych śrubek więc lepiej je wkładać do opisanych plastikowych woreczków. i robić na bieżąco zdjęcia z demontażu. Robiłem tak ja zakładałem climatronik i wszystko poszło gładko.
Obrazek
Alkohol niszczy skórę - głównie na kolanach i łokciach..
Arek_VI
VIP
Auto: Golf VI
Engine: TSI 122
Localization: Wroclaw

Post autor: Arek_VI »

jan pisze:Dzięku Arku ,ale chyba nie ma sensu kupować programu ,po to by 1 raz wymienić nagrzewnice , :pub:

Ależ nic nie musisz kupować. Odrobina chęci i np.: https://pebx.pl/t/elsa-v2-50-v3-30-v3-5 ... 70.249425/
jan
Sympatyk

dziękuje Koledzy :pub: , i tobie Arku :pub: , mam pietra do takiego demontażu , ze pourywam zatrzaski i potem będzie wszystko trzeszczeć :?
z tej strony już się nie da nic pobrać :banghead:
ODPOWIEDZ

Wróć do „MK6”