Witam,
Na wstępie chciałbym przywitać wszystkich forumowiczów.
Nie wiedziałem w którym dziale dodać post.
Niedawno zakupiłem VW Golfa VI GTD 2011r. z radiem RCD510 (samochód posiada fabryczną kamere cofania wysuwaną w znaczku VW). Dzisiaj zmieniłem radio na RNS510. Po wpisaniu PIN-u zauważyłem, że nie działa mi kamera cofania. Po wrzuceniu biegu wstecznego pojawia się tylko wizualizacja czujników parkowania. RNS-a miałem z Passata B7 2011r. Kamera została oczywiście podłączona. Passat B7 też posiadał kamere cofania.
Czy radio o numerze katalogowym 1T0 035 680 C (RNS510) jest kompatybilne z fabryczną kamerą cofania Golfa 6??
Dodam, że po założeniu nic nie kodowałem inne funkcje radia działają bardzo dobrze.
Kompatybilność kamery cofania RCD510>RNS510
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
Maciek
- Forumowicz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CAYC 1.6TDI
- Localization: Mikolajki
Re: Kompatybilność kamery cofania RCD510>RNS510
Prawdopodobnie musisz przekodować radio i wszystko będzie dobrze. Kamera nie ważne jaka to będzie działać
- tberent
- Banned
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
Zaznacz w radiu ze ma kamerę cofania wersje low
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
-
Michalgtd
- Nieśmiały
- Auto: Vw Golf GTD
- Engine: 2.0 TDI 170KM
- Localization: Stalowa Wola
tberent pisze:Zaznacz w radiu ze ma kamerę cofania wersje low
W ustawieniach radia, czy zakodować przez VCDS? Dodam, że jak włączę wsteczny słychać wysuwającą się kamerę.
- yox
- Banned
- Auto: VW Touran 1T2
- Engine: BXE 1.9 TDI
- Localization: UK
... w kodowaniu radia, za pomocą VCDS-a o ile to kamera w wersji low (bez linii skrętnych) 
- Ramzes1410
- Sympatyk
- Auto: GOLF 8 GTD
- Engine: 2.0 TDI DTUA
- Localization: wielkopolskie
Trzeba zakodować kamerę w radiu, a następnie wykonać reset radia ponieważ bez resetu raczej nie zadziała. Radio pochodzi z passata b7, więc tam prawdopodobnie była kamera w wersji high dlatego nie była zakodowana w radiu.
-
Michalgtd
- Nieśmiały
- Auto: Vw Golf GTD
- Engine: 2.0 TDI 170KM
- Localization: Stalowa Wola
Ramzes1410 pisze:Trzeba zakodować kamerę w radiu, a następnie wykonać reset radia ponieważ bez resetu raczej nie zadziała. Radio pochodzi z passata b7, więc tam prawdopodobnie była kamera w wersji high dlatego nie była zakodowana w radiu.
Dokładnie tak jak napisałeś. Dzisiaj chłopaki w ASO się troszkę głowili nad tym, ale ostatecznie zakodowali kamerę. Dzięki wielkie wszystkim za pomoc