Teraz wpisz sobie tak 00110111 i bądź szczęśliwy .
Kontrola ciśnienia w oponach
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Doposażenie samochodu, wymiana na nowsze elementy/systemy, montaż asystentów (Park Assist, Light Assis, ACC, itp.) – czyli wszelkie modyfikacje wpływające na polepszenie funkcjonalności).
Pamiętaj:
Doposażenie samochodu, wymiana na nowsze elementy/systemy, montaż asystentów (Park Assist, Light Assis, ACC, itp.) – czyli wszelkie modyfikacje wpływające na polepszenie funkcjonalności).
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- tberent
- Banned
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
Re: Kontrola ciśnienia w oponach
Wiem ze mam rację
-
Krystias13
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 7
- Engine: 1.4 TSI CZCA
- Localization: TM/ŁÓDŹ
Robię jak powyżej kontrolka na desce pojawiła się ale w liczniku już nic nie pojawiło się :/ Mógłby ktoś pomóc. Z góry dziękuję 
-
UnlimitedPL
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6 Bifuel
- Engine: 1.6 MPI CHGA 102KM
Robię zgodnie z opisem:
Wszystko przebiega pomyślnie, kodowania wszystkie przyjmuje.
Na liczniku pojawia się kontrolka, jednak nie pojawiła się opcja resetu w MFA+. Nie wiem jak to ugryźć. Pompa ABS to 1K0 907 379 AT czyli obsługuje TPMS..
Jak to zrobić:
-w gateway -> installation list -> zaznaczamy moduł 4C Tire Pressure II
-w Instruments musimy mieć Byte 2 bit 0 ustawiony na 1
-w module ABS Byte 16 bit 1 i bit 2 ustawione na 1 (uwaga, bit 1 nie jest nigdzie opisany, bit 2 to standardowe włączenie tpms)
- w module ABS Byte 17 bit 2 - włączenie TPMS via instrument cluster
Następnie wchodzimy w MAXI-DOT -> Settings i pojawiła nam się tu opcja Tire Monitror. Jak w nią wejdziemy mamy możliwość ustawienia/zresetowania ciśnienia w oponach.
Wszystko przebiega pomyślnie, kodowania wszystkie przyjmuje.
Na liczniku pojawia się kontrolka, jednak nie pojawiła się opcja resetu w MFA+. Nie wiem jak to ugryźć. Pompa ABS to 1K0 907 379 AT czyli obsługuje TPMS..
- ALF
- Aktywny
- Auto: Touran 5T
- Engine: 20tdi
- Localization: B.B.
Witam bywalców fachmanów.
Zakodowałem jak w insttrukcji punkt po punkcie , pojawiło się menu i pytanie czy ciśnienia wszystkich kół są prawidłowe zapisz ,potwierdż kontrolka się zaświeciła , gąg i jest ,teraz trza upuścić wiatru troszkę i jechać.

Zakodowałem jak w insttrukcji punkt po punkcie , pojawiło się menu i pytanie czy ciśnienia wszystkich kół są prawidłowe zapisz ,potwierdż kontrolka się zaświeciła , gąg i jest ,teraz trza upuścić wiatru troszkę i jechać.
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2017, 09:35 przez Almighty, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiłem wyświetlanie fot - instrukcja jak zamieścić fotki przy pomocy dropbox znajduje się w FAQ
Powód: Poprawiłem wyświetlanie fot - instrukcja jak zamieścić fotki przy pomocy dropbox znajduje się w FAQ
- KL4K50N
- Nieśmiały
- Auto: MK6 GTI
- Engine: 2.0TSI
- Localization: NL
Odgrzeje trochę kotleta. Może ktoś poinstruować jak podłączyć przycisk SET w konsoli? Zakupiłem przycisk wraz z kablami ale nie wiem gdzie i jak to puścić...
- greg2
- Senior Moderator
- Auto: Golf VII GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Warszawa
wystarczy poszukac na forum http://forum.golf6.pl/mk6-f70/montaz-tire-presure-i-tpms-t572.html
- KL4K50N
- Nieśmiały
- Auto: MK6 GTI
- Engine: 2.0TSI
- Localization: NL
greg2 pisze:wystarczy poszukac na forum http://forum.golf6.pl/mk6-f70/montaz-tire-presure-i-tpms-t572.html
Dziękuje bardzo!