Czujnik deszczu wycieraczka tył + czujnik zmierzchu.
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
-
httes
- Nieśmiały
- Auto: VW GOLF VI
- Engine: 1.6 BSE
- Localization: Śląskie
Czujnik deszczu wycieraczka tył + czujnik zmierzchu.
Witam wszystkich forumowiczów
Mam pytanie odnośnie czujnika deszczu. Skąd wycieraczka z tylu wie ze po wrzuceniu wstecznego ma przetrzeć szybę skoro wycieraczki przód są wyłączone? Dzieje się tak tylko w deszcz.
Drugie pytanie czy możliwy jest montaż czujnika deszczu/zmierzchu bez wymiany szyby i zwykłego lusterka? Wszyscy tutaj usuwają stare lusterko i wsadzają foto.
Pozdrawiam
Mam pytanie odnośnie czujnika deszczu. Skąd wycieraczka z tylu wie ze po wrzuceniu wstecznego ma przetrzeć szybę skoro wycieraczki przód są wyłączone? Dzieje się tak tylko w deszcz.
Drugie pytanie czy możliwy jest montaż czujnika deszczu/zmierzchu bez wymiany szyby i zwykłego lusterka? Wszyscy tutaj usuwają stare lusterko i wsadzają foto.
Pozdrawiam
- greg2
- Senior Moderator
- Auto: Golf VII GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Warszawa
Re: Czujnik deszczu wycieraczka tył + czujnik zmierzchu.
Jest zakodowane ze po wlaczeniu wstecznego ma sie wlaczyc tylna wycieraczka.
Mozesz zamontowac czujnik bez wymiany szyby ale wymaga to troche pracy i zrecznosci, znajdziejsz opis na forum
http://forum.golf6.pl/mk6-retrofitting/lusterko-fotochromatyczne-czujnik-deszczu-swiatla-t636.html
Mozesz zamontowac czujnik bez wymiany szyby ale wymaga to troche pracy i zrecznosci, znajdziejsz opis na forum
http://forum.golf6.pl/mk6-retrofitting/lusterko-fotochromatyczne-czujnik-deszczu-swiatla-t636.html
-
Maciek
- Forumowicz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CAYC 1.6TDI
- Localization: Mikolajki
Greg link nie działa
-
httes
- Nieśmiały
Dzięki za odpowiedź.
Czytałem ten wątek. Chodzi mi o to czy da się to zrealizować jak np na forum tourana pisali. Np czy można go na dole zamontować. Ta powłoka żelowa przykleja się do szyby i tyle ?
https://m.aliexpress.com/item/328513837 ... MK6-TOURAN
Czytałem ten wątek. Chodzi mi o to czy da się to zrealizować jak np na forum tourana pisali. Np czy można go na dole zamontować. Ta powłoka żelowa przykleja się do szyby i tyle ?
https://m.aliexpress.com/item/328513837 ... MK6-TOURAN
- greg2
- Senior Moderator
- Auto: Golf VII GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Warszawa
Nie czytalem watku tourana, nakleic pewnie mozesz jednak wg mnie najlepiej bedzie zainstalowanie go w fabrycznym miejscu bo moze sie okazac ze ogolnie czujnik dziala ale jednak nie tak dobrze jak fabrycznie montowany
- tberent
- Banned
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
Ad 1 .httes pisze:Witam wszystkich forumowiczów
Pozdrawiam
Kodu jesz to i nie musisz mieć rls
Ad 2 . Można zamontować wszędzie tylko pi co poprawiać coś co jest przemyślane ? Jak napisał Grzesiek efektywność może się zmieniać
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
-
httes
- Nieśmiały
Tylko nie uśmiecha mi się usuwać tej kropki ☹️
-
Maciek
- Forumowicz
- Engine: CAYC 1.6TDI
- Localization: Mikolajki
Usuwaj usuwaj zobaczysz ze go nie takie straszne. Pozatym kompletna kupa będzie jak nie w tym miejscu co
Ma być oryginalne go zamontujesz
Ma być oryginalne go zamontujesz
-
httes
- Nieśmiały
Wziąłem się za usuwanie i powiem tyle. 5 strun pękniętych. 10 drutów i nic. Jakby zespolone na amen. Palce zmiażdżone poranione. Dramat. Ktoś ma jakiś patent ?
- tberent
- Banned
Jak masz diesla to jest szyba akustyczna i odpuść siebie . Jak masz inny silnik to działaj bo w benzynach była zwykła.httes pisze:Wziąłem się za usuwanie i powiem tyle. 5 strun pękniętych. 10 drutów i nic. Jakby zespolone na amen. Palce zmiażdżone poranione. Dramat. Ktoś ma jakiś patent ?
-
httes
- Nieśmiały
1.6 mpi. Aż uwierzyć nie mogę jak lusterko jest zamontowane. Ktoś pisał o 30 sekundach. Ja chyba o 30 dniach. Na gorąco zbyt niebezpiecznie ?
- tberent
- Banned
Weź drut od szybownika. Ja z takiego złotego potrojnego wyplotłem jeden i poszło ładniehttes pisze:1.6 mpi. Aż uwierzyć nie mogę jak lusterko jest zamontowane. Ktoś pisał o 30 sekundach. Ja chyba o 30 dniach. Na gorąco zbyt niebezpiecznie ?