Witajcie, mam problem z ustawianiem wysokości świateł halogenowych ( zwykłe lampy na żarówki H7). Regulacja po prostu nie reaguje mimo przestawienia z pozycji 0 na 1-2-3, rozjaśnianie/ściemnianie podświetlania wnętrza np. zegarów - działa.
Zmieniłem regulator na OE. 5KO941333, wcześniej miałem OE. 1K0941334B (bez regulacji). Może ktoś z was podpowie co zrobić lub jak zaprogramować to żeby działało.
Regulator natężenia i wysokości świateł - problem
Regulamin forum
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- tberent
- Banned
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
Re: Regulator natężenia i wysokości świateł - problem
Układ jest prosty jak konstrukcja cepa.
Był już podobny temat i wrzucałem osobiście schemat wiec poszukaj na forum. Tam się nic nie kodu je. Układ jest taki sam jak w golfie 3
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Był już podobny temat i wrzucałem osobiście schemat wiec poszukaj na forum. Tam się nic nie kodu je. Układ jest taki sam jak w golfie 3
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Lampy nie są seryjne (stylizowane od GTI 7) - zakodowałem całe od nowa działają jak powinny oprócz tego regulowania wysokości. Poszukam i zobaczę ten wątek.
Edit:
post34612.html?hilit=regulacja%20%C5%9Bwiate%C5%82#p34612
Moje lampy nie wydają żadnych dźwięków. Jedynie mogę sprawdzić podłączenie w kostce przy lampie.
Edit:
post34612.html?hilit=regulacja%20%C5%9Bwiate%C5%82#p34612
Moje lampy nie wydają żadnych dźwięków. Jedynie mogę sprawdzić podłączenie w kostce przy lampie.
Ok - według schematu brakuje 2 przewodów w każdej lampie, teraz chcę poprowadzić po dwa brakujące kabelki z lamp do... Czego? Bezpośrednio do przełącznika regulacji tych świateł? czy do jakiejś centralki/modułu? i w które piny się wpiąć? 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Dawidgti6
- Nowicjusz
- Auto: Vw Golf 6
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Małopolska
golfiasz pisze:Ok - według schematu brakuje 2 przewodów w każdej lampie, teraz chcę poprowadzić po dwa brakujące kabelki z lamp do... Czego? Bezpośrednio do przełącznika regulacji tych świateł? czy do jakiejś centralki/modułu? i w które piny się wpiąć?
Pin z wtyczki lampy 1 to + idzie do bezpiecznika 1 i do PINu 1 w wtyczce regulatora
Pin z wtyczki lampy 2 idzie do regulatora do PINu 2
Pin z wtyczki lampy 3 to masa idzie do punktu masowego i do PINu 4 w wtyczce regulatora.