Cześć,
Jakie opony letnie możecie polecić z własnego doświadczenia?
Macie jakieś opinie na temat michelina pilot sport 4?
Jakie opony letnie do GTI VII
Moderator: flo
Regulamin forum
Amortyzatory, sprężyny zawieszenia, wahacze, drążki kierownicy, końcówki kierownicze, łączniki stabilizatorów, geometria, zbieżność.
Pamiętaj:
Amortyzatory, sprężyny zawieszenia, wahacze, drążki kierownicy, końcówki kierownicze, łączniki stabilizatorów, geometria, zbieżność.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- karol57
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf 8 GTI
- Engine: DNPA 180kW 245KM
- Localization: Gdańsk
Re: Jakie opony letnie do GTI VII
W mojej ocenie najlepsze są opony Continental.
-
mburkacki
- Nowicjusz
- Auto: Golf 6 GTI
- Engine: CCZA
- Localization: Gliwice
na starym gti miałem contisportcontact 5
na suchym i mokrym petarda ale niestety bieżnik znikał w oczach (i to nie tylko moja opinia)
na suchym i mokrym petarda ale niestety bieżnik znikał w oczach (i to nie tylko moja opinia)
- Marras
- Stały Bywalec
- Auto: Golf 5 i Golf 7
- Engine: 1.9 TDI i 2.0 GTD
- Localization: Wielkopolska
Wszystko zależy od modelu opony a nie producenta.
Seryjnie miałem Bridgestone Potenza i po 48 ty km przód ma 3 mm a tył 5 mm wiec do wyrzucenia ten przód.
Prawda jest to że niskoprofilowe 18 lub 19 cali ścierają sie po 40-50 tys km
Ja polecam Michelin Crossclimate + w rozmiarze 225/40 R 18 mozna kupic rocznik 2018 za 499 zł sztuka.
Na Goodyerach sie zawiodłem bo sa produkowane w Polsce (pękł stelarz)
Continental są twarde i drogie zresztą Michelin tez drogi.
Z marek premium w najlepszej cenie polecam Nokian ale to na zimę.
Ogólnie odradzam Pirelli
Ogólnie bo przy wyborze kierowałbym sie oprócz ceny parametrem hałas - 69 Decybeli i nic więcej. Przy czym wzrost o 3 db to 2 krotny wzrost hałasu
Seryjnie miałem Bridgestone Potenza i po 48 ty km przód ma 3 mm a tył 5 mm wiec do wyrzucenia ten przód.
Prawda jest to że niskoprofilowe 18 lub 19 cali ścierają sie po 40-50 tys km
Ja polecam Michelin Crossclimate + w rozmiarze 225/40 R 18 mozna kupic rocznik 2018 za 499 zł sztuka.
Na Goodyerach sie zawiodłem bo sa produkowane w Polsce (pękł stelarz)
Continental są twarde i drogie zresztą Michelin tez drogi.
Z marek premium w najlepszej cenie polecam Nokian ale to na zimę.
Ogólnie odradzam Pirelli
Ogólnie bo przy wyborze kierowałbym sie oprócz ceny parametrem hałas - 69 Decybeli i nic więcej. Przy czym wzrost o 3 db to 2 krotny wzrost hałasu
- milczek_89
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6 GTD
- Engine: 2.0 TDI-CR
- Localization: CG
Ja wybierając opony do mojego mk6 gtd kierowałem się przede wszystkim generowanym hałasem i wybrałem rodzimą Dębice Presto UHP2. Jak na razie 10k przejechane i jestem zadowolony bo są bardzo ciche. W trasie do Holandii przy zmiennych warunkach (słońce-deszcz) auto prowadziło się pewnie.
Pamiętaj że opona to w sumie najważniejsza część pod względem bezpieczeństwa.
Przecież to jedyny kontakt z asfaltem podczas jazdy.
Więc nie warto kupować najtańszych.
Dębica i inne Kormorany albo najtańsza chińszczyzna to złudna oszczędność która się może zemścić w ekstremalnej sytuacji.
Dunlopy ostatnio miałem i fajnie się sprawowały jeszcze w poprzednim aucie jedyna ich wada to że szybko się ścierają.
Przecież to jedyny kontakt z asfaltem podczas jazdy.
Więc nie warto kupować najtańszych.
Dębica i inne Kormorany albo najtańsza chińszczyzna to złudna oszczędność która się może zemścić w ekstremalnej sytuacji.
Dunlopy ostatnio miałem i fajnie się sprawowały jeszcze w poprzednim aucie jedyna ich wada to że szybko się ścierają.