Koledzy osłony silnika macie u siebie w silnikach TSI? Pełne 5Q0825236Q czy takie 5Q0825235C?
pytam bo miałem pełna a serwis założył teraz tą drugą i nie wiem czy tak ma być czy nie
Osłona dolna silnika
Moderator: flo
Regulamin forum
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
niedzwiedz1981
- Stały Bywalec
- Auto: golf VII 1.4 tsi
- Engine: CZCA
- Localization: Poznan
Osłona dolna silnika
diesel podstawą, turbo zabawą...
- flo
- Senior Moderator
- Auto: Golf 7 2016
- Localization: Wrocław
Re: Osłona dolna silnika
u mnie jest ta duża, silnika od spodu nie widać
- amargro
- VIP
- Auto: VW Golf 7 DSG
- Engine: CZDA 1.4TSI 150KM
- Localization: mazowieckie - WWL
niedzwiedz1981 pisze:miałem pełna a serwis założył teraz tą drugą i nie wiem czy tak ma być czy nie
To znaczy, że zapieprzyli Twoją oryginalną? Gdzie to taki serwis?
U mnie pełna osłona.
-
niedzwiedz1981
- Stały Bywalec
jedne z ASO w Poznaniu...brak słów, miałem pełną mam tą mniejszą... aż mi się nóż w kieszeni otwiera
wczoraj poszedłem na spacer po osiedlu i jeden tsi miał pełna drugi tą mniejsza.. może to zależy od rocznika-zadzwonię do innego ASO i zapytam jaka powinna być u mnie
wczoraj poszedłem na spacer po osiedlu i jeden tsi miał pełna drugi tą mniejsza.. może to zależy od rocznika-zadzwonię do innego ASO i zapytam jaka powinna być u mnie
Ostatnio zmieniony 15 paź 2018, 13:17 przez niedzwiedz1981, łącznie zmieniany 1 raz.
-
niedzwiedz1981
- Stały Bywalec
dzwoniłem do dwóch ASO, sprawdzali po vinie i powinna być mała osłona z końcówka 235- musiało się więc cos zmienić w międzyczasie
- amargro
- VIP
- Auto: VW Golf 7 DSG
- Engine: CZDA 1.4TSI 150KM
- Localization: mazowieckie - WWL
Nie rozumiem całej tej sytuacji i Twoich podchodów z innymi serwisami.
Różne lata modelowe czy wersje owszem mogą się różnić. Ale jak Twój z fabryki wyjechał z pełną osłoną, to jakim prawem ASO dokonało jakiejkolwiek zmiany w Twojej własności nie informując Ciebie. Wyobrażam sobie tylko sytuację akcji serwisowej, z której wynika jakaś modyfikacja zalecona odgórnie przez producenta... ale i tak powinieneś być o tym poinformowany już na etapie przyjmowania auta przez doradcę... więcej, dostałbyś wydruk o jej dokonaniu i kod akcji.
No chyba, że Twoja pamięć jest zawodna i miałeś zawsze małą osłonę
Różne lata modelowe czy wersje owszem mogą się różnić. Ale jak Twój z fabryki wyjechał z pełną osłoną, to jakim prawem ASO dokonało jakiejkolwiek zmiany w Twojej własności nie informując Ciebie. Wyobrażam sobie tylko sytuację akcji serwisowej, z której wynika jakaś modyfikacja zalecona odgórnie przez producenta... ale i tak powinieneś być o tym poinformowany już na etapie przyjmowania auta przez doradcę... więcej, dostałbyś wydruk o jej dokonaniu i kod akcji.
No chyba, że Twoja pamięć jest zawodna i miałeś zawsze małą osłonę

-
niedzwiedz1981
- Stały Bywalec
już sam zwątpiłem jaką miałem więc przesłałem zdjęcia które zrobiłem po kupnie auta, widać wyraźnie że była pełna osłona.
Wiem już że została zamieniona ponieważ moja uległa zniszczeniu... w każdym razie obecnie producent przewiduje niepełną osłonę i dlatego taka została założona. Czekam teraz na oficjalne pismo dlaczego mnie o tym nie poinformowali
Wiem już że została zamieniona ponieważ moja uległa zniszczeniu... w każdym razie obecnie producent przewiduje niepełną osłonę i dlatego taka została założona. Czekam teraz na oficjalne pismo dlaczego mnie o tym nie poinformowali