Wyświetla się Czujnik oleju: Serwis!
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55
Regulamin forum
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK6.
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK6.
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
- Pojedynczy wątek może dotyczyć dokładnie jednego problemu/usterki (nie rozwiązujemy wielu problemów w jednym temacie).
- Pytania, porady, sugestie nie związane z tematyką problemu umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu (nie dyskutujemy na tematy poboczne w ramach danego tematu).
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczyną jego powstania (o ile jest ci znana).
- W ramach nowego tematu zastosuj jeden z dostępnych prefixów - precyzujący model w którym wykryto problem lub którego opisana usterka dotyczy.
- Tak tytułuj opis swojego problemu aby identyfikował opisywaną w nim treść. Zabrania się używania wyrazów "Problem", "Usterka", "Pomocy" w tytule wątku - to jest oczywiste!
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Szczegółowo opisz swój problem/usterkę (nie pomijaj żadnych informacji) - im więcej szczegółów, tym większe szanse na jego pozytywne i szybkie rozwiązanie.
- Problemy/Usterki dotyczące Golf 7 znajdują się w dziale MK7
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź, poradę na opisany problem - odwdzięcz się przyznaniem pochwały. Tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
-
szulek
- Nieśmiały
- Auto: VW GOLF 6 Variant
- Engine: 1.6 TDI
- Localization: Malbork
Wyświetla się Czujnik oleju: Serwis!
Witam, od dwóch dni po odpaleniu auta pojawia mi się komunikat CZUJNIK OLEJU: SERWIS! Co to może być? Poziom oleju jest dobry. Byłem sprawdzić błędy i pokazuje ze brak błędów. A komunikat co uruchomienie to się wyświetla. Czy ktoś miał kiedyś taki przypadek?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Wyświetla się Czujnik oleju: Serwis!
To że błędów nie ma nie oznacza że czujnik dobry jest trzeba sprawdzić bloki pomiarowe ja miałem taki przypadek jak u Ciebie błędów brak a w blokach pomiarowych temp oleju przy temperaturze otoczenia 20 stopni wynosiła -40 stopni
-
Maciek
- Forumowicz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CAYC 1.6TDI
- Localization: Mikolajki
Należy sprawdzić bloki pomiarowe czy temperatura jaka wskazuje czujnik jest poprawna i ciśnienie jakie jest. Czy pali się non stop czy po chwili gaśnie?
Możesz odłączyć nawet czujnik ciśnienia oleju lub temperatury i zobaczyć reakcje na MFA. Znajdują się przy filtrze i w misce, chociaż pamietam ze ten od temperatury odpięty nie powodowa mi błędu
Możesz odłączyć nawet czujnik ciśnienia oleju lub temperatury i zobaczyć reakcje na MFA. Znajdują się przy filtrze i w misce, chociaż pamietam ze ten od temperatury odpięty nie powodowa mi błędu
Sprawdź czy coś nie przegryzło przewodu dochodzacego czujnika ktory znajduje sie w misce olejowej. Jak zdejmiesz osłone to łatwo go znaleźć
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
- kakaruto
- Mieszkaniec
- Auto: Golf 6
- Engine: CAVD
- Localization: Silesia
Nie wiem czy to dobry trop ale kiedy była ostatnia wymiana oleju. Czy w ogóle jest jakieś przypomnienie o przekroczonym terminie wymiany oleju?
My TSI
-
szulek
- Nieśmiały
- Auto: VW GOLF 6 Variant
- Engine: 1.6 TDI
- Localization: Malbork
Do wymiany oleju pozostało mi 2 tys km. Wymieniam co 12 tys km. Na chwile obecna przejechałem 10 tys na oleju. Sprawdzałem na MFA temperaturę oleju zawsze pokazywało dobrze a teraz pokazuje albo coś Ok 170 stopni albo są kreski i nie pokazuje nic. Na dniach podjade do kolegi i sprawdzimy dokładniej co jest przyczyna i napewno dam znać co było przyczyna.
-- 13 gru 2018, 20:42 --
Do wymiany oleju pozostało mi 2 tys km. Wymieniam co 12 tys km. Na chwile obecna przejechałem 10 tys na oleju. Sprawdzałem na MFA temperaturę oleju zawsze pokazywało dobrze a teraz pokazuje albo coś Ok 170 stopni albo są kreski i nie pokazuje nic. Na dniach podjade do kolegi i sprawdzimy dokładniej co jest przyczyna i napewno dam znać co było przyczyna.
-- 13 gru 2018, 20:42 --
-
Maciek
- Forumowicz
- Engine: CAYC 1.6TDI
- Localization: Mikolajki
Należy zdemontować dolna osłonę silnika zlać olej wymienić czujnik temperatury oleju wymienić olej i filtr. Problem zniknie 
- tberent
- Banned
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
Myślę że gryzon skoro raz --- a raz kosmos.
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka