Regulacja xenon
Moderator: flo
Regulamin forum
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
Author
- Aktywny
- Auto: VW Golf 7
- Engine: 1.4 Tsi 140 km
- Localization: Pyskowice
Regulacja xenon
Witam mam pytanie bo prawy xenon swieci mi bardzo blisko i czy jest możliwość jakoś samemu go podnieść czy tylko przez podpiecie do kompa? Bo samopoziomowanie działa tylko czy potem mogę jakoś to ustawić samemu
- BRUNO55
- Senior Moderator
- Auto: VW GOLF VII Highline
- Engine: 1.4 TSI 103 KW CHPA
- Localization: CRY
Re: Regulacja xenon
Author pisze:Witam mam pytanie bo prawy xenon swieci mi bardzo blisko i czy jest możliwość jakoś samemu go podnieść czy tylko przez podpiecie do kompa? Bo samopoziomowanie działa tylko czy potem mogę jakoś to ustawić samemu
Przy lampie jest pokrętło na imbus do regulacji wysokości świecenia i możesz to zrobić samemu skoro test poziomowania działa prawidłowo ale najlepiej jedż do Stacji Obsługi niech Ci to ustawią na przyrządach bo oni to na co dzień robią. Będziesz miał pewność dobrze ustawionych świateł a jak dobrze trafisz to zrobią Ci to za free bo to taka pora roku na tego typu akcje...
-
Author
- Aktywny
Mówimy o takim plastikowym wejściu na imbus coś koloru białego ? Bo obok pisze jeszcze kierunki do regulacji żebym nie pomylił 
-
Author
- Aktywny
A jeszcze zapytam jak sprawdzić czy mam xenon czy tez bixenon ? Przy długich ma palić ten sam palnik czy coś pomieszałem ?
-
Klaj_72
- Nieśmiały
- Auto: Vw golf 7
- Engine: 1.4 tsi
- Localization: Woj.śląskie
Author pisze:A jeszcze zapytam jak sprawdzić czy mam xenon czy tez bixenon ? Przy długich ma palić ten sam palnik czy coś pomieszałem ?
Jeśli masz bi ksenon to przy skręcie kół światło podąża za skrętem .
-
Author
- Aktywny
Czyli to ze przy włączeniu idą od boków do środka i góra dół to nie znaczy ze to bixenon? A przy postoju to tylko jak skręcam mam doświetlenie z halogenu
-
Klaj_72
- Nieśmiały
Author pisze:Czyli to ze przy włączeniu idą od boków do środka i góra dół to nie znaczy ze to bixenon? A przy postoju to tylko jak skręcam mam doświetlenie z halogenu
Tak masz bi ksenony.
-
robert11115
- Aktywny
- Auto: golf 7
- Engine: 1.4 TSI
- Localization: Tychy
Każda siódemka ma bixenon !!!
-- 25 gru 2018, 23:45 --
Doświetlanie masz w lampie głównej
-- 25 gru 2018, 23:45 --
Klaj_72 pisze:Author pisze:Czyli to ze przy włączeniu idą od boków do środka i góra dół to nie znaczy ze to bixenon? A przy postoju to tylko jak skręcam mam doświetlenie z halogenu
Tak masz bi ksenony.
-
Author
- Aktywny
Ok dzięki za rady a jeśli chodzi o wymianę żarnika to muszę potem jakoś ustawiać lampy na nowo czy nic nie muszę robić ?
- greg2
- Senior Moderator
- Auto: Golf VII GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Warszawa
po kazdej wymianie powinno sie to robic bo przy zmianie dosyc mocno rusza sie lampa/odblysnikiem jednak malo kto to robi i potem jezdza po ulicach auta ktore swieca wszystkim po oczach
-
Author
- Aktywny
A jakie polecacie żarniki do golfa 7 żeby trochę barwa była niebieska coś powyżej 5000k? Jakieś sprawdzone modele macie ? A i przy okazji ktoś wie jakie tam montują fabryczne ?
-
Klaj_72
- Nieśmiały
robert11115 pisze:Każda siódemka ma bixenon !!!
Kolego nie każda siódemka ma bixenon ja ma tylko xenon.
-- 25 gru 2018, 23:45 --Klaj_72 pisze:Author pisze:Czyli to ze przy włączeniu idą od boków do środka i góra dół to nie znaczy ze to bixenon? A przy postoju to tylko jak skręcam mam doświetlenie z halogenu
Tak masz bi ksenony.
- flo
- Senior Moderator
- Auto: Golf 7 2016
- Engine: CZCA
- Localization: Wrocław
Author pisze:A i przy okazji ktoś wie jakie tam montują fabryczne ?
fabrycznie jest osram original xenarc, I tam masz jak dobrze pamiętam 4500K
Moim zdaniem optymalne jest 5000 bo powyżej jest już dużo niebieskiego, wygląda to jak tanie chińskie niebieskie ledy. A znowu przy 4500 w dzień widać trochę żółci. Ale to tylko moje zdanie. Jeden lubi tak inny tak. Legalnie nie można przekraczać 5000K.
-
Author
- Aktywny
No właśnie mam okazje kupić osrama cool blue jakoś tak się zwą maja jakieś 5000k tam mamy d1s?