Klamka wewnętrzna pasażera nie otwiera dzwi a linka jest OK
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55
Regulamin forum
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK6.
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK6.
Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
- Pojedynczy wątek może dotyczyć dokładnie jednego problemu/usterki (nie rozwiązujemy wielu problemów w jednym temacie).
- Pytania, porady, sugestie nie związane z tematyką problemu umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu (nie dyskutujemy na tematy poboczne w ramach danego tematu).
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczyną jego powstania (o ile jest ci znana).
- W ramach nowego tematu zastosuj jeden z dostępnych prefixów - precyzujący model w którym wykryto problem lub którego opisana usterka dotyczy.
- Tak tytułuj opis swojego problemu aby identyfikował opisywaną w nim treść. Zabrania się używania wyrazów "Problem", "Usterka", "Pomocy" w tytule wątku - to jest oczywiste!
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Szczegółowo opisz swój problem/usterkę (nie pomijaj żadnych informacji) - im więcej szczegółów, tym większe szanse na jego pozytywne i szybkie rozwiązanie.
- Problemy/Usterki dotyczące Golf 7 znajdują się w dziale MK7
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź, poradę na opisany problem - odwdzięcz się przyznaniem pochwały. Tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
-
kermitoos
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 6 - 2009
- Engine: 1.6 MPI BSE
- Localization: Łącko
Klamka wewnętrzna pasażera nie otwiera dzwi a linka jest OK
Witam serdecznie. Tak jak w temacie drzwi pasażera przestały się otwierać od wewnątrz. Przeglądając forum myślałem że to linka padła więc rozebrałem boczek i ku mojemu zdziwieniu linka pracuje normalnie - jak ją pociągnę to wraca płynnie więc myślę że jest OK. Więc tu moje pytanko co może być przyczyną..... awaria zamka? jeśli tak to jak go wydobyć? pozdrawiam
-
Maciek
- Forumowicz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CAYC 1.6TDI
- Localization: Mikolajki
Re: Klamka wewnętrzna pasażera nie otwiera dzwi a linka jest
A może blokadę masz włączona w drzwiach zobacz czy nie jest przekręcona, znajduje się pod zamkiem w tylnich drzwiach 
-
kermitoos
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 6 - 2009
- Engine: 1.6 MPI BSE
- Localization: Łącko
Dzięki za sugestię ale zapomniałem napisać że chodzi o przednie drzwi pasażera a w nich nie ma blokady dla małych dzieci. Jedyne co zrobiłem w tej sprawie do użyłem środka smarującego typu WD-40 i złożyłem boczek (info dla potomnych: plastikowe spinki boczka są jak dla mnie jednorazowe;], kupiłem nowe bo te jak już się raz założy to się blokują i do ponownego montażu zbytnio nie nadają chyba że się je rozblokuje co jest sztuką dla cierpliwych;] - koszt nowych to 10pln więc jak kto uważa ale i tak przy demontażu jest szansa na urwanie 1 lub 2 tak jak w moim przypadku;] )... ku mojemu zdziwieniu drzwi zaczęły działać normalnie - przypisuję tę sprawę cudownemu środkowi którym spryskałem zamek;]
-
Maciek
- Forumowicz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CAYC 1.6TDI
- Localization: Mikolajki
Apropo spinek to odpowiednie narzędzie do demontażu plastików i spinki wychodzą nie ruszone
jak chcesz mogę podesłać ci poradnik jak rozbierac drzwi i jak obchodzić się z zapinki
- hoses
- Gadatliwy
- Auto: VW Golf 7 Variant
- Engine: 1.6 TDI 110KM CXXB
- Localization: mazowieckie
WD-40 na pierwszy ogień tak, ale nie do nasmarowania zamków. Lepie psiknij po tym jakimś smarem w płynie.
-
wlado78
- Aktywny
- Auto: golf 5
- Engine: BSE
- Localization: dolnoslaskie
tez smaruje wd40 zamki i zawsze pomaga
- hoses
- Gadatliwy
- Auto: VW Golf 7 Variant
- Engine: 1.6 TDI 110KM CXXB
- Localization: mazowieckie
Ja mam inne zdanie. WD pomaga na krótką metę, ale każdy stosuje co uważa.
https://www.castorama.pl/inspiracje-i-porady/narzedzia-i-artykuly/auto-i-garaz/oleje-i-smary/do-czego-mozna-wykorzystac-wd-40.html
https://www.castorama.pl/inspiracje-i-porady/narzedzia-i-artykuly/auto-i-garaz/oleje-i-smary/do-czego-mozna-wykorzystac-wd-40.html