Jaki Hak wybrać

Moderator: flo

Regulamin forum
Inne pytania techniczne, których nie da się zaklasyfikować do jednego z istniejących działów.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
Uwaga:
ODPOWIEDZ
Alexyonpl
Niemowa
Auto: VE Golf VII
Engine: 1.6 TDI
Localization: DE

Jaki Hak wybrać

Post autor: Alexyonpl »

Witam serdecznie
Przymierzam się do montażu jaki w mojej MK7
Jaki zestaw polecacie z modułem ?
Jak wygląda podłączenie ? Wchodzimy w instalacji z lampy i stamtąd ciągniemy sygnały czy może jest fabryczna kostka i można włączyć vagiem ?
lopezpb
Nowicjusz
Auto: VW Golf VII
Engine: 1.4 TSI 125KM
Localization: Lubuskie

Re: Jaki Hak wybrać

Post autor: lopezpb »

Również prosił bym o opinie kogoś kto montował lub się na tym zna :)
Awatar użytkownika
piotrekp
Aktywny
Auto: Golf 7
Engine: 1.4 TSI CHPA 180KM
Localization: Krakow

Re: Jaki Hak wybrać

Post autor: piotrekp »

Wkładałem u siebie oryginalny składany w 5D HB. Wymiana belki, plastiku w bagażniku z rączką do otwierania haka i pociągnięcie wiązki od modułu do BCMa i skrzynki bezpieczników.

Nie warto robić na około, bo po montażu przyczepy/bagażnika inaczej działają czujniki parkowania, ACC, kamera a także ABS.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe”