Temat niepotrzebny ale sam jestem sobie winny...
Zakupiłem okazyjnie nowe Oryginalne, gumowe wycieraczki do Golfa 5 (tylko przednie). Moja stara od kierowcy miała już dziurę. Z opisu wynikało że pasują do piątki i szóstki, cztery ostatnie cyfry numeru części się zgadzały.
Po otrzymaniu okazało się że to chyba pasujące do Golfa 5 a nie 6. Nieco inny wykrój. Przymierzyłem i prawie idealnie pasują do mojego auta ale niestety wkręcone fabrycznie stopery o około 1-2 centymetry nie pasują.
Z tego co widzę trzymają się tylko w wykładzinie dywanowej która się unosi jak szarpię.
Odsyłał nie będę, dąłem z przesyłka 105 złotych.
Chcę spróbować wkręcić w inne miejsca tylko zostanie dziura.
Bawił się ktoś w ten sposób ?
Zmiana położenia stoperów mocowania wycieraczek
Moderatorzy: rafaello, BRUNO55
Regulamin forum
Podłokietnik, kierownica, uszczelki drzwi, szyby, lakier, listwy boczne, lusterka, pasy bezpieczeństwa, siedzenia, fotele, kanapy, gałka zmiany biegów, bagażnik, siłowniki i teleskopy, roleta bagażnika, zamki, pokrętła, regulacje, wycieraczki, podsufitki, elementy karoserii, zderzaki, błotniki, liczniki, poduszki powietrzne, deska rozdzielcza i inne elementy wyposażenia wewnętrznego i nadwozia.
Pamiętaj:
Podłokietnik, kierownica, uszczelki drzwi, szyby, lakier, listwy boczne, lusterka, pasy bezpieczeństwa, siedzenia, fotele, kanapy, gałka zmiany biegów, bagażnik, siłowniki i teleskopy, roleta bagażnika, zamki, pokrętła, regulacje, wycieraczki, podsufitki, elementy karoserii, zderzaki, błotniki, liczniki, poduszki powietrzne, deska rozdzielcza i inne elementy wyposażenia wewnętrznego i nadwozia.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
A-R-T-U-R
- Stały Bywalec
- Auto: Golf VI Match
- Engine: CAXA 1.4 TSI
- Localization: Warszawa
Re: Zmiana położenia stoperów mocowania wycieraczek
Mk5 i mk6 mają na 100% te same wycieraczki. Wiem bo przekładałem i wszystko pasuje
- Marras
- Stały Bywalec
- Auto: Golf 5 i Golf 7
- Engine: 1.9 TDI i 2.0 GTD
- Localization: Wielkopolska
A-R-T-U-R pisze:Mk5 i mk6 mają na 100% te same wycieraczki. Wiem bo przekładałem i wszystko pasuje
No a ja przyłożyłem obydwie od kierowcy na siebie i różnią się ok 1-1,5 cm wykrojem.
A najważniejsze, mają stopery w rożnych miejscach.
No położone to pasują
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Nie wiem jak gumowe bo nie mam, ale welurowe wycieraczki ori vw pasują tak samo i są identyczne 5 i 6 bo też zamieniałem w swoich autach...
stopery są montowane w wykładzienie więc pozostaje ci je rozebrać i dziuerawić wykładzinę obok albo zrobić nowe dziurki w wycieraczce którą kupiłeś.
stopery są montowane w wykładzienie więc pozostaje ci je rozebrać i dziuerawić wykładzinę obok albo zrobić nowe dziurki w wycieraczce którą kupiłeś.