Witam
Po zimie pedał sprzęgła zaczął mi dziwnie trzeszczeć, dzwięk przypomina ocieranie gumy o gumę, pryskałem smarem uniwersalnym w ruchome części pedału ale to nic nie pomogło. Zastanawiam się czy to nie trzeszczy pompa sprzęgła i czy nie wymaga ona wymiany, czy miał ktoś styczność z czymś takim ??
trzeszczy pedał sprzęgłą
Moderator: flo
Regulamin forum
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
wred
- Aktywny
- Auto: VW Golf 6 i 7
- Engine: 200KM
- Localization: WLKP
Re: trzeszczy pedał sprzęgłą
Miałem też ten objaw i powiem ci że chciałem tam nałożyć białego smaru ale z braku czasu zwlekałem z tym a po jakimś czasie samo ustało skrzypienie nawet o tym zapomniałem jedyne co mi przyszło na myśl to ten objaw występował u mnie latem jak było ciepło albo jak w kabinie nagrzałem być może ma wpływ powietrza suchego na tarcie tego plastiku ja bym tego raczej nie smarował piasek i kurz może tylko pogorszyć o ile sobie przypominam to tworzywo to coś jakby tłusty plastik i sam w sobie jest śliski.
u mnie na odwrót, zaczęło trzeszczeć jak był mróz. Teraz jest cieplej a trzeszczy dalej.
-
beatles777
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 7
- Engine: 1.2 TSI
- Localization: warmińsko-mazurskie
Też miałem ten objaw trzeszczenia.Popsikałem czymś na wzór WD40 i z pół roku mam spokój.
a gdzie dokładnie psikałeś ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.