RNS 510 + Nowy moduł bluetooth, dźwięk tylko z prawej storny
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
RNS 510 + Nowy moduł bluetooth, dźwięk tylko z prawej storny
x
Ostatnio zmieniony 18 sty 2025, 13:40 przez tomkul7, łącznie zmieniany 1 raz.
- karol57
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf 8 GTI
- Engine: DNPA 180kW 245KM
- Localization: Gdańsk
Re: RNS 510 + Nowy moduł bluetooth, dźwięk tylko z prawej st
To połączenie jest z anteną /płetwa/.
x
Ostatnio zmieniony 18 sty 2025, 13:48 przez tomkul7, łącznie zmieniany 1 raz.
x
Ostatnio zmieniony 18 sty 2025, 13:49 przez tomkul7, łącznie zmieniany 1 raz.
- karol57
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf 8 GTI
- Engine: DNPA 180kW 245KM
- Localization: Gdańsk
Odpowiedziałem tylko na Twoje pytanie,nie wiem jaki teraz posiadasz sterownik bluetooth.W poście którego link "podrzuciłem" jest b.dobrze opisany montaż bluetooth.
- tberent
- Banned
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
Stary moduł był którymś z modułów premium i to gniazdo to fakra. Służy do podłączenia anteny gdn która może być wbudowana w antenę na dachu tzn płetwa lub też może być wciśnięta płytka tak jak miało to miejsce w transporterze.tomkul7 pisze:Witam, wymieniłem moduł bluetooth na taki abym mógł streamować muzykę z telefonu. Wszystko działa super (dzwonienie itp) ale kiedy odtwarzam muzykę dźwięk słychać tylko z prawej strony (mono). Czytałem, że powinienem zmienić jakieś piny od RNS 510 i od końcówki wtyczki do modułu bluetooth. ile w tym prawdy? Dodatkowo mój stary moduł posiada dodatkowo wejście na jakiś dziwny kabel (nie wiem od czego to, dołączam zdjęcie), nowy nie posiada w ogóle takiego gniazda. Mógłby mi ktos powiedziec do czego służy ten kabel?
https://zapodaj.net/59d5a895f2066.jpg.html
Co do dźwięku tylko na prawą stronę to oznacza że masz wiązkę podstawową które ma wyjście tylko na jedną stronę. Można to sprawdzić licząc odpowiedni piny we wtyczce.
Jest jakieś chalupnicze wyjście i zrobienie mostka w quad lock w radiu ale to mało profi
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
- pab567
- Forumowicz
- Auto: QNIK
- Engine: 5.0 Coyote 421KM
- Localization: Warszafka
W ogóle nie profi bo wtedy robi się mono...