Witam
Cieknie mi paliwo spod cewki wtryskiwacza
Czy ktoś może uszczelniał to we własnym zakresie?
1.6TDI CAYC Cieknący wtryskiwacz
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
Maciek
- Forumowicz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CAYC 1.6TDI
- Localization: Mikolajki
Re: 1.6TDI CAYC Cieknący wtryskiwacz
Raczej czeka cię wymiana wtrysku
pokaz gdzie Ci cieknie może od tego zaczniemy
-
bidon_d
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf VI
- Engine: CAYC
- Localization: Kraków
Maciek pisze:Raczej czeka cię wymiana wtryskupokaz gdzie Ci cieknie może od tego zaczniemy
Cieknie spod tej dużej nakrętki na klucz 25
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Maciek
- Forumowicz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CAYC 1.6TDI
- Localization: Mikolajki
Wymień ten wtryskiwacz i bądź spokojny
Zanim zaczniesz wymieniać wtrysk podjedź do warsztatu zajmującego się regeneracja wtrysków tam jest na bank uszczelnienie i może wystarczy je wymienic
Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka
-
bidon_d
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf VI
- Engine: CAYC
- Localization: Kraków
Może ktoś zna w Krakowie jakiś dobry zakład zajmujący się regeneracją wtrysków ?
-
Mario80
- Nowicjusz
- Auto: Skoda Rapid
- Engine: 1.4TDI CUSB 90PS DSG
- Localization: Szczecin
bidon_d pisze:Może ktoś zna w Krakowie jakiś dobry zakład zajmujący się regeneracją wtrysków ?
Usterka usunieta?
-
EmilMk6Variant
- Nowicjusz
- Auto: Vw Golf 6 variant
- Engine: 1.6 TDI 105
- Localization: Podkarpackie
Witam też mam ten sam problem też mi cieknie z tej samej nakrętki na klucz 25 i czy można było by to jakoś uszczelnić bo jak wycigłem wtryski tam jest taka pod nakrętki uszczelka malutka jak myślicie jak bym to wymienił to przestało by cieknąć i też siadł mi czujnik cisnienia doładowania to jest możliwe przez wtrysk??
- vitay007
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6 kombi
- Engine: 1.6 tdi
- Localization: Opole
Więc informacyjnie.
Te wycieki sie naprawia w serwisach regenerujących wtryskiwacze. Naprawa polega na wymianie stwardniałego oringu. Dokręcać tego nie radzę bo tą nakrętką reguluje się dawkę paliwa. Wczoraj robiłem wszystkie 4 sztuki - koszt 120/szt, 2 mi podciekały a drugie dwa napewno by zaczęły w ciągu roku. Ceny w Opolu 120-210zł/szt. Nie wpłynęło na pracę silnika a nawet okazało się że były za niskie dawki. Więc nie taki diabeł straszny jak go malują.
Te wycieki sie naprawia w serwisach regenerujących wtryskiwacze. Naprawa polega na wymianie stwardniałego oringu. Dokręcać tego nie radzę bo tą nakrętką reguluje się dawkę paliwa. Wczoraj robiłem wszystkie 4 sztuki - koszt 120/szt, 2 mi podciekały a drugie dwa napewno by zaczęły w ciągu roku. Ceny w Opolu 120-210zł/szt. Nie wpłynęło na pracę silnika a nawet okazało się że były za niskie dawki. Więc nie taki diabeł straszny jak go malują.