Regulamin forum Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
Czy do radia RNS 310 w golfie mk6 kombi można podłączyć kamerkę cofania? Sprawdzałem i nie mam wyjścia na kamerkę. Jeśli tak to jaka polecacie lub jak to wogole zrobić żeby podłączyć?
szulek pisze:Czy do radia RNS 310 w golfie mk6 kombi można podłączyć kamerkę cofania? Sprawdzałem i nie mam wyjścia na kamerkę. Jeśli tak to jaka polecacie lub jak to wogole zrobić żeby podłączyć?
Ciekawa prośbą." Jak podłączyć kamerę do radia które nie ma wejścia na kamerę "?
mam problem z podłączeniem kamery ale nieoryginalnej do RNS 315 mam zakodowany sterownik 37 dla cam według opisów. Ale przycisk aktywacji kamery jest szary i robi sie na wstecznym biegu bialy ale nieaktywny co może być przyczyna ?? Może ktoś miał taki problem.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2019, 11:47 przez Agolf6, łącznie zmieniany 2 razy.
Już zrobione: zmiana BCM, xenon led, oświetlenie drzwi, kierownica na multi, lusterka elektryczne, montaż SET, ciemne szyby, radio Blaupunkt Philadelphia 835, webasto, licznik na GTI premium, kamera cofania, nowy CAN, hamulce GTI 312/282, LA, zespół kolumny kierowniczej na 5K. koła 17 i TPMS, CLIMATRONIC
Czy w sterowniku 19 należy zaznaczyć opcję kamery ??
Już zrobione: zmiana BCM, xenon led, oświetlenie drzwi, kierownica na multi, lusterka elektryczne, montaż SET, ciemne szyby, radio Blaupunkt Philadelphia 835, webasto, licznik na GTI premium, kamera cofania, nowy CAN, hamulce GTI 312/282, LA, zespół kolumny kierowniczej na 5K. koła 17 i TPMS, CLIMATRONIC
Posiadam coś takiego do RNS 315 - kamera jest pod passata B7 powyżej umieściłem film z braku aktywnego przycisku.
W PDC co masz na myśli ??
Musiałem w chrome otworzyć bo talatalk nie widzi linka do filmu. Słuchaj w module 10 zaznaczasz czy masz kamerę czy ops i następnie w radiu. Tyle w temacie. Z tego co kojarzę to te przetworniki svideo na rgbs różnią się dla smd 510 i 315 Ale domyślam się że masz ok?
Generalnie to z moich zabaw kiedyś nawet jak nie masz sygnału kamery to radio pokazuje czarny ekran więc sprawdź kodowanie a potem ten moduł podepnij pod tv i zobacz czy bangla.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2019, 20:39 przez Agolf6, łącznie zmieniany 2 razy.
ha ha ten sam tok rozumowania idę działać zobaczę czy pojawi się obraz
Ostatnio zmieniony 02 maja 2019, 20:22 przez Agolf6, łącznie zmieniany 1 raz.
Wydawało by się proste zaznaczyć Byte0 / Bit5-6 Wybieram 20 i przy probie kodowania informacja :
problem z kodowaniem tak samo jest przy wyborze 40 nie akceptuje mi . Sorry za jakość zdjęcia
Ostatnio zmieniony 02 maja 2019, 14:22 przez Agolf6, łącznie zmieniany 2 razy.
Ręce opadają. 1. Jaki masz moduł bo dajesz zdjęcia z PDC i pla. 2. Zrób to co woła kabel i zakodujesz. Nie wpisałeś w opcjach kabla ws diler i inne. Domyślnie ci e ci ustawić.
I działa, dziękuje koledze <<tberent>> za pomoc. Przyznam, mały ten ekranik w RNS 315