Zakupiłem moduł 1K8 035 730 D, wraz z wiązką i mikrofonem, mam radio RCD510, wszystko podłączyłem, niby zakodowałem gateway ale bluetooth nie działa
1. Nie jestem pewien czy dobrze podłączyłem wiązke, tzn moduł bluetooth pod siedzenie, mikrofon w podsufitke, zielona kostka wpięta do radia w wolne miejsce, zasilanie modułu pod radio, to raczej ok
ale zostały mi dwa kabelki do CAN ale nie opisane, podłączyłem pod radio CAN+ / CAN-, ale nie wiem czy dobrze, czy +/- ma znaczenie? niby poprzez VCDS mogę wejść do modułu, więc chyba jest ok?
2. Właśnie problem jest z kodowaniem, ponieważ kodowania się nie zapisują... tzn mam VCDS 17.1.3, po wpisaniu kodowania lub zmiany checkboxów wyskakuje mi "kodowanie przyjęte" ale wystarczy że wejdę i wyjdę w sterownik i wyświetla się stare kodowanie.. wł/wył zapłon itd ale nie chce zapisywać.. czy to w 19-CAN Gateway czy w 77-Telefonie
czy w 56-Radio...
natomiast gateway udało mi się zakodować nie poprzez "Kodowanie" a poprzez "Lista połączeń" tam zaznaczyłem Telefon i kodowanie się zmieniło, lecz tak jak mówiłem wcześniej nic nie mogę zmienić w 77-Telefonie np.. a tam wyskakują mi błędy odnośnie Anteny i uchwytu telefonu? a z tego co wiem ten moduł nie obsługuje chyba anteny?
pytanie też czy w 56-Radio trzeba zaznaczać Bajt 3 Bit 1 - Telephone OR Telephone preparation, czy to coś innego?
Aha, telefon wykrywa mi "Hands free" ale nie chce się połączyć..