Moduł parktronica

Moderator: flo

Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
Uwaga
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
ODPOWIEDZ
qbaa221
Nowicjusz
Auto: VW Golf 6
Engine: 2.0 TDI
Localization: Lubuskie

Moduł parktronica

Post autor: qbaa221 »

Witam,
Wiem, że gdzieś kiedyś widziałem ten temat, lecz niestety nie mogę go znalezc.
Mam pytanie, ponieważ zepsuł mi się moduł w moim golfiku, posiadam o takim numerze seryjnym 5K0919475
Czy jeśli podłącze moduł z tym samym numerem, lecz literką L na końcu to będzie on działał?
Nie ukrywam, że ten który posiadam jest bardzo trudno dostać.
Jacek.
Nieśmiały
Auto: Golf Sportsvan
Engine: TSI
Localization: Wielkopolska

Re: Moduł parktronica

Post autor: Jacek. »

dave111
Nieśmiały
Auto: VW GOLF 6
Engine: 2.0 TDI 110 KM
Localization: W-Wa/NS

Re: Moduł parktronica

Post autor: dave111 »

Będzie działał praktycznie każdy VW, który obsługuje 8 PDC, bo ten co masz tyle obsługuje.
Standardowo trzeba go zakodować pod Twój samochoód. Odpowiem na pytanie, które było zadane w temacie podesłanym przez Jacek. Najczęściej czym wyższa literka na końcu tym nowszy sterownik, koło symbolu literka H 03 to hardware, a numer np. 0012 informuje o numerze softu. Czym wyższe tym lepsze, sterownik z lepszym oprogramowaniem bardziej dopracowany jest.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i Elektronika”