Jaka masa/silikon do misy
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
Maciek
- Forumowicz
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CAYC 1.6TDI
- Localization: Mikolajki
Jaka masa/silikon do misy
Panowie mam dość proste pytanie, a zarazem najlepiej aby było podparte doświadczeniem
chodzi o to ze rozszczelniła się misa olejowa w siostry aucie i kapie olej, mam zamiar zająć się tym i tutaj nasuwa się pytanie, czym to uszczelnić? Kiedyś w mk4 składałem misę na silikon firmy corteco kolor biały, aplikował się dość dobrze i trzymał ale niestety nie wiem jak długo bo osoba nim jeżdżąca rozwaliła znowu misę. Czy ktoś z was może coś polecić? Z góry zaznaczam ze nie interesuje mnie czerwony silikon itp produktu, dosyć słabych producentów. Myślałem o reinzosil, ewentualnie pastę dirko
- marmi
- Mieszkaniec
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 2.0 TDI CR CBDC
- Localization: katowice
Re: Jaka masa/silikon do misy
reinzosil bardzo dobry produkt i popularny nie wiem po co szukac czegoś innego...