Cześć
przy wymianie standardowego radia na rns 315 natknąłem się na problem, który nie był uwzględniony w filmikach z serii "jak wymienić radio w golfie 6".
Mam jedno inne wejście z tyłu radia.
Moduł główny i złącze fm pasują ale mam wejście niebieskie (z tyłu radia) i kabelek z zieloną końcówką (wychodzący z auta) których nie mogę połączyć.
Właściwie radio działa, ale zastanawiam się co nie jest podłączone? jeżeli to GPS to czy ma to jakiś negatywny wpływ?
Tył starego radia:
nowe radio:
Tył nowego radia:
Wymiana radia na rns 315
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
BartO
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 6 GTI Dsg
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Olsztyn
Wymiana radia na rns 315
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- yox
- Banned
- Auto: VW Touran 1T2
- Engine: BXE 1.9 TDI
- Localization: UK
Re: Wymiana radia na rns 315
... włacz navi to sie przekonasz 
-
BartO
- Nowicjusz
jeszcze nie sprawdzałem
...w takim razie jak to podłączyć?
-
Tomasz_W-wa
- Forumowicz
- Auto: VW Golf 7 Variant
- Engine: CLHA
- Localization: Warszawa
Niebieska wtyczka jest od przyłączenia anteny GPS kolego.
Maiłem radio RNS-315 w starym aucie (VW Touran) i podpinałem tam własnie antenę GPS.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Maiłem radio RNS-315 w starym aucie (VW Touran) i podpinałem tam własnie antenę GPS.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
-
BartO
- Nowicjusz
Dzięki za pomoc, pozdrawiam.