Witam,
Mam dosyć nietypowy problem odnośnie stukow podczas krecenia kierownicą. Na zgaszonym silniku stuki sa dosyc głośne. Gdy odpale silnik stuki sa dużo mniej słyszalne. Czy jest to normalne? W Golfie GTD posiadam uklad wspomagania Servotronic
Zamieszczam link do filmu na Youtube
https://www.youtube.com/watch?v=24bXJi_XpIw
Stuki podczas krecenia kierownica
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Amortyzatory, sprężyny zawieszenia, wahacze, drążki kierownicy, końcówki kierownicze, łączniki stabilizatorów, geometria, zbieżność.
Pamiętaj:
Amortyzatory, sprężyny zawieszenia, wahacze, drążki kierownicy, końcówki kierownicze, łączniki stabilizatorów, geometria, zbieżność.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
adampal
- Nieśmiały
- Auto: VW Golf 6
- Engine: 1.4 MPI 16V 80KM
- Localization: Katowice, śląskie
Re: Stuki podczas krecenia kierownica
U mnie podobne stuki nie występują. Owszem - zawsze jak się będzie energicznie ruszało kierownicą to zastuka - ale wydaje mi się, że nie tak głośno jak u Ciebie.
-
Klyymek
- Niemowa
- Auto: Vw golf VI
- Engine: 1.6 tdi
- Localization: Olsztyn
Re: Stuki podczas krecenia kierownica
Witam, mam podobny problem. Niestety byłem u 3 mechaników i nikt nie postawił dobrej diagnozy. Niby przekładnia jest sztywna nie ma luzu. Jaka była przyczyna u Ciebie?
-- 28 paź 2019, 19:40 --
Dodam że łączniki, łożyska amortyzatora, przeguby i tuleje wahacza są wymienione. Przy skręcaniu podczas jazdy, przy ruszaniu na prostych i skreconych kołach słychać pukniecie/przeskok. Może ktoś się z tym spotkał?
-- 28 paź 2019, 19:40 --
Dodam że łączniki, łożyska amortyzatora, przeguby i tuleje wahacza są wymienione. Przy skręcaniu podczas jazdy, przy ruszaniu na prostych i skreconych kołach słychać pukniecie/przeskok. Może ktoś się z tym spotkał?