Aktywacja mruganie kierunkowskazów podczas awaryjnego hamowa
Moderator: flo
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
- looki8329
- Gadatliwy
- Auto: VW Golf 7
- Engine: 1.4TSI 122PS
- Localization: VWlkp
Aktywacja mruganie kierunkowskazów podczas awaryjnego hamowa
Wczoraj chciałem uruchomić tą funkcję VCDS ale niestety nie mam nawet tych bitów do zaznaczenia. Dlaczego nie mam takiej możliwości? Robię wszystko według opisów z forum lub YT.
Lepiej stracić sekundę z życia niż życie w ciągu sekundy...
- flo
- Senior Moderator
- Auto: Golf 7 2016
- Engine: CZCA
- Localization: Wrocław
Re: Aktywacja mruganie kierunkowskazów podczas awaryjnego ha
Wszystkie golfy VII mają to fabrycznie aktywne i nie musisz tego nawet mieć w blokach. Działa to tak że podczas awaryjnego hamowania POWYŻEJ prędkości ok 80 na godzinę pulsacyjnie działają światła stop do momentu zatrzymania auta kiedy to właśnie światła stop przechodzą w migające kierunki. Wiele osób szuka tego a to jest aktywne tylko daje się uruchomić w takich warunkach jak mówię, a ludzie próbują już od kilkunastu km/h. Nie, to zadziała ale przy większej prędkości i gdy hamujesz do zera.
- looki8329
- Gadatliwy
- Auto: VW Golf 7
- Engine: 1.4TSI 122PS
- Localization: VWlkp
Ok, dzięki to kolejny problem sam się rozwiązał.
Lepiej stracić sekundę z życia niż życie w ciągu sekundy...
-
robert11115
- Aktywny
- Auto: golf 7
- Engine: 1.4 TSI
- Localization: Tychy
flo pisze:Wszystkie golfy VII mają to fabrycznie aktywne i nie musisz tego nawet mieć w blokach. Działa to tak że podczas awaryjnego hamowania POWYŻEJ prędkości ok 80 na godzinę pulsacyjnie działają światła stop do momentu zatrzymania auta kiedy to właśnie światła stop przechodzą w migające kierunki. Wiele osób szuka tego a to jest aktywne tylko daje się uruchomić w takich warunkach jak mówię, a ludzie próbują już od kilkunastu km/h. Nie, to zadziała ale przy większej prędkości i gdy hamujesz do zera.
Sprawdzałeś czy masz to fabrycznie ?? bo ja mam kodowanie do tego i po zakodowaniu sprawdzałem działa
robert11115 pisze:Sprawdzałeś czy masz to fabrycznie ?? bo ja mam kodowanie do tego i po zakodowaniu sprawdzałem działa
Ja sprawdzałem i jest to fabrycznie.
- flo
- Senior Moderator
robert11115 pisze:flo pisze:Wszystkie golfy VII mają to fabrycznie aktywne i nie musisz tego nawet mieć w blokach. Działa to tak że podczas awaryjnego hamowania POWYŻEJ prędkości ok 80 na godzinę pulsacyjnie działają światła stop do momentu zatrzymania auta kiedy to właśnie światła stop przechodzą w migające kierunki. Wiele osób szuka tego a to jest aktywne tylko daje się uruchomić w takich warunkach jak mówię, a ludzie próbują już od kilkunastu km/h. Nie, to zadziała ale przy większej prędkości i gdy hamujesz do zera.
Sprawdzałeś czy masz to fabrycznie ?? bo ja mam kodowanie do tego i po zakodowaniu sprawdzałem działa
Mam fabrycznie, działa bez kodowania, pewnie zależy z jakiego rynku auto pochodzi, u mnie rynek polska
-
robert11115
- Aktywny
- Auto: golf 7
- Engine: 1.4 TSI
- Localization: Tychy
flo pisze:robert11115 pisze:flo pisze:Wszystkie golfy VII mają to fabrycznie aktywne i nie musisz tego nawet mieć w blokach. Działa to tak że podczas awaryjnego hamowania POWYŻEJ prędkości ok 80 na godzinę pulsacyjnie działają światła stop do momentu zatrzymania auta kiedy to właśnie światła stop przechodzą w migające kierunki. Wiele osób szuka tego a to jest aktywne tylko daje się uruchomić w takich warunkach jak mówię, a ludzie próbują już od kilkunastu km/h. Nie, to zadziała ale przy większej prędkości i gdy hamujesz do zera.
Mam fabrycznie, działa bez kodowania, pewnie zależy z jakiego rynku auto pochodzi, u mnie rynek polska
U mnie też z polskiego salonu i było nieaktywne (highline)
- jarekgk
- Forumowicz
- Auto: VW GOLF VIII GTD
- Engine: 2.0TDI DTUA
- Localization: łódzkie
Gdzie to się koduje ?
Jak bajt i bit ?
Jak bajt i bit ?
- flo
- Senior Moderator
W adaptacjach, nie będzie to zatem żaden bit ani bajt bo te sa w długim kodowaniu.
Musisz wejść w adaptacje i znaleźć te dwa parametry:
Emergency_alert_blinken
Notwarn_blinken_NBA_Phase_2
Zmienić ich wartość z "not active" na "active"
Pamiętaj że efekt ten działa przy ostrym hamowaniu powyżej prędkości ok 80 na godzinę. Wiele osób ma to aktywne "z fabryki" a twierdzą że im nie działa właśnie dlatego że do testu nie rozpędzili się dostatecznie mocno
Musisz wejść w adaptacje i znaleźć te dwa parametry:
Emergency_alert_blinken
Notwarn_blinken_NBA_Phase_2
Zmienić ich wartość z "not active" na "active"
Pamiętaj że efekt ten działa przy ostrym hamowaniu powyżej prędkości ok 80 na godzinę. Wiele osób ma to aktywne "z fabryki" a twierdzą że im nie działa właśnie dlatego że do testu nie rozpędzili się dostatecznie mocno
- jarekgk
- Forumowicz
Dzięki za podpowiedź. Sprawdzę i dam znać czy miałem.
- flo
- Senior Moderator
Jeszcze tak uściślając, podczas hamowania migają światła stop, a dopiero po całkowitym zatrzymaniu awaryjnym przechodzą w mignie kierunkami. Za to odpowiada ta druga funkcja właśnie.
- jarekgk
- Forumowicz
U mnie też nie była aktywna ta funkcja, auto salon PL i też wersja highline jak u kolegi robert11115.
Wchodzimy:
09 Cent. Elect.
Security Access-16 kod: 31347
Adaptation-10
(11)-Dyn. turn signal modes-Notwarn_blinken_NBA_Phase_2
(18)-Dyn. turn signal modes-Emergency_alert_blinken
Zmieniamy not active na active i powinno działać
flo dzięki za podpowiedź
Wchodzimy:
09 Cent. Elect.
Adaptation-10
flo dzięki za podpowiedź
- karol57
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf 8 GTI
- Engine: DNPA 180kW 245KM
- Localization: Gdańsk
jarekgk pisze:U mnie też nie była aktywna ta funkcja, auto salon PL i też wersja highline jak u kolegi robert11115.
Wchodzimy:
09 Cent. Elect.
Adaptation-10
flo dzięki za podpowiedź
Brawo!!!