Witam, chciałbym wam przedstawić swoją modyfikacje oświetlenia bagażnika i okolicy zderzaka
Ja zastosowałem lampki z VW Caddy/Crafter nr - 7E0947123
Potrzebny nam będzie TORX 20
Odkręcamy dwie śrubki od tapicerki klapy i ją ściągamy
Teraz możemy przymierzyć lampki i zaznaczyć ich położenie a następnie wyciąć otwory, ja wycinałem przy użyciu Dremela
Wymiary lampki przekładamy na tapicerke
I wycinamy
I montujemy lampki
Nie miałem oryginalnych wtyczek do lampek więc zastosowałem takie cieniutkie konektory żeńskie (uprzednio je izolując rurką termokurczliwą) które mocno trzymają się w bolcach od lampki.
Przewody od lampek łączymy w dwa przewody i mocujemy na końcu wtyczke aby umożliwić sobie poźniejsze zdjęcie tapicerki jak bedziemy coś robić.
Tapicerke odkładamy na bok, teraz zajmiemy się przeciągnieciem przewodów od lampki bagażnika do klapy.
Zdejmujemy podpórkę deski a następnie osłone słupka C
Na zdj zaznaczone śruby które musimy odkręcić.
TORX 20 i nasadka 10mm
Zdejmujemy osłone słupka C, podpórke deski i listwe plastikowa na tapicerce sufitu
wyciągamy gumowy peszel łączący klape z kastą i przeciągamy dwie żyły + i - (teorytycznie można by tylko + wziąć z lampki) Warto do gumowego peszelka wstrzyknąć troszke wody z płynem aby lżej przechodziły kable.
Przeciągamy sobie przewód i podłączamy pod lampke bagażnika (ja użyłem szybko złączek)
Przeciągamy przewód w klapie, doklejając się taśmą parcianą do oryginalnej wiązki
Obklejamy taśmą parcianą przewody od lampek w tapicerce, mocujemy do tapicerki i zakładamy zwykłą wtyczkę (lub konektory i potem je izolujemy) aby można było rozłączać.
Składamy i tak to mniej więcej wygląda.
Reszte składamy w kolejności odwrotnej
Teraz czas na efekty
Tak było
A tak świeci teraz
Różnica konkretna, szczególnie polecam jak ktoś dużo użytkuje bagażnika.
Pozdrawiam
Montaż doświetlenia przestrzeni bagażowej
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Instrukcje, foto porady, manuale opisujące krok po kroku co należy wykonać, aby samemu naprawić, zmienić, wymienić, zakodować ...
Uwaga:
Instrukcje, foto porady, manuale opisujące krok po kroku co należy wykonać, aby samemu naprawić, zmienić, wymienić, zakodować ...
Uwaga:
- Nie prowadzimy tutaj dyskusji, a jedynie prosimy o dodatkowe wyjaśnia lub zamieszczamy własne uwagi, spostrzeżenia o których warto wspomnieć.
- Zmiany w instrukcji autor wprowadza bezpośrednio w poście zawierającym instrukcję - nie piszmy postów z informacją co należy zrobić inaczej niż w instrukcji.
- Za pomocą nowego postu autor powinien poinformować o wprowadzeniu zmian w instrukcji.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- theprolukasz
- Nowicjusz
- Auto: VW GOLF 6
- Engine: 1.6 BSE 102KM
- Localization: Poznań
Montaż doświetlenia przestrzeni bagażowej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- tberent
- Banned
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
Re: Montaż doświetlenia przestrzeni bagażowej
Mega fajnie opisane. Włożyłeś dużo pracy. No a efekt oślepiający 
To jest porażka G6. Nawet a3 z 1997 roku ma 2 lampki po bokach
Wysłane z mojego T8s przy użyciu Tapatalka
To jest porażka G6. Nawet a3 z 1997 roku ma 2 lampki po bokach
Wysłane z mojego T8s przy użyciu Tapatalka
- greg2
- Senior Moderator
- Auto: Golf VII GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Warszawa
nie tylko G6, kazda edycja ma jedna lampke od lat
-
piekara
- Sympatyk
- Auto: Skoda Fabia 1
- Engine: 1.9 TDI
- Localization: Świętochłowice
Mam tak samo w mojej Fabii. Zrobiłem gdy w salonie zobaczyłem to w Superbie II. U mnie są lampki z podświetlenia nóg. Kiedyś wstawiałem do nich paski ledowe. Obecnie mam takie:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- BRUNO55
- Senior Moderator
- Auto: VW GOLF VII Highline
- Engine: 1.4 TSI 103 KW CHPA
- Localization: CRY