Witam.
Potrzebny schemat elektryczny modułu bordnetz golf 7 1.6 tdi. 2014.
Pozdrawiam
Schemat elektryczny bordnetz golf 7 1.6 tdi.
Moderator: flo
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
-
Leszek19862
- Niemowa
- Auto: Golf vii
- Engine: 1.6 ydi
- Localization: WIELICZKA
-
rawka1
- Nowicjusz
- Auto: Sportsvan
- Engine: 1.6 TDI 110KM
- Localization: Śląskie
Re: Schemat elektryczny bordnetz golf 7 1.6 tdi.
Chciałbym podłączyć bordnetza z golfa VII symbol- 5Q0 937 084 na stole. Z powyższego opisu wynika że +12V to piny - T73c/73, T73a/14 ( po zapłonie ) Masa to T73a/12, T73a/63 i T73c/63 a do komunikacji T73a/16 CAN high i T73a/17 CAN low. Tak mam to podłączone ( komunikacja przez Gateway ) lecz nie mogę się połaczyć z centralną elektryką. Z gatewyem mam połaczenie. czy pominąłem jakieś przewody w centralnej elektryce czy może mam uszkodzony bordnetz?