Witam kolegów i koleżanki.
Przy rozbieraniu kolektora ssącego musiałem zdemontować rurę plastikową która idzie z interkulera do przepustnicy. Na tej rurze jest zamocowany czujnik doładowania ciśnienia, niefortunnie przy demontażu wyrwaliśmy kable z wtyczki do tego czujnika. Pytanie: ma ktoś schemat jakie kolory w który pin wpiąć bo nie mam pojęcia. Są 3 kable brązowy, fioletowo-zielony i czarny. wtyczka ma 4 piny w tym nr 2 jest zaślepiony.
Pozdrawiam
Czujnik doładowania elektryka
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
- tberent
- Banned
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
Re: Czujnik doładowania elektryka
Trzeba by napisać jaki silnik
Wysłane z mojego T8s przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego T8s przy użyciu Tapatalka
-
Ariel.W
- Nowicjusz
- Auto: Golf GTI Edition 35
- Engine: 2.0 TSI 235 PS CDLG
- Localization: Szwecja
2.0 TSI jak w opisie
Kod silnika CDLG
Kod silnika CDLG
-
Ariel.W
- Nowicjusz
- Auto: Golf GTI Edition 35
- Engine: 2.0 TSI 235 PS CDLG
- Localization: Szwecja
Może ktoś z was posiada GTI z 2011 r. wystarczy podnieść maskę i spojrzeć na dolot zrobić fotkę i po sprawie
- maartinj
- Forumowicz
- Auto: VW
- Engine: 2.0 TDI CFGC
- Localization: PL
na wtyczce piny :
1- brązowy
4- liliowo/ zielony
3-czarny
1- brązowy
4- liliowo/ zielony