GOLF VI PLUS 09-13 ledy
Regulamin forum
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
turelja
- Nowicjusz
- Auto: GOLF VI PLUS
- Engine: 1.2 TSI
- Localization: Śniadowo
GOLF VI PLUS 09-13 ledy
witam czytających
,zamierzam trochę usprawnić moje autko zmieniając mu żarówki na ledy .Zamówione i zamontowane zostały ledy w światłach przeciwmgielnych,zamówiłem również ledy H7 ale...kupiłem dwa zestawy i niestety żadne nie pasują .Moja prośba,jeśli ktoś robił coś podobnego ,proszę o podpowiedź...
- martiso
- VIP
- Auto: I30N FastBack PERF.
- Engine: 2.0T-GDI 280KM
- Localization: Wlkp.
Re: GOLF VI PLUS 09-13 ledy
... kolego, tak na marginesie pisz w odpowiednich działach zgodnie z regulaminem, bo inaczej powstaje niezły bałagan ... po drugie ... po co montujesz żarówki led w reflektorach nieprzystosowanych i niehomologowanych do źródła światła led ... dowód poleci przy pierwszej kontroli z ogarniętym policjantem... zamiast tego załóż dobrej jakości żarówki o jasnej/błękitnej barwie i wszystko będziesz miał OK ... chcesz kombinować z porządnym oświetleniem, kup całe lampy dedykowane do danego źródła światła ...
-
turelja
- Nowicjusz
...martiso,dziękuję za szybką odpowiedź i podpowiedź...co do działu,napisałem w "inne "niż mk6, czy mk7...być może czegoś nie doczytałem,pozdrawiam
- greg2
- Senior Moderator
- Auto: Golf VII GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Warszawa
Jest jeszcze jeden aspekt ktory malo kto bierze pod uwage, niehomologane elementy w aucie w razie stluczki czy wypadku moga wygenerowac mase problemow. Nawet jak to nie bedzie z Twojej winy to wystarczy ze poszkodowany powie ze go oslepiles i zaczna sie bardziej przygladac oswietleniu i analizowac czy to nie bylo przyczyna stluczki/wypadku. A brak homologacji moze byc podstawa do niewyplacenia odszkodowania a na pewno przyczyni sie do skomplikowania sprawy.
-
turelja
- Nowicjusz
witam ponownie,może coś pomyliłem,ale ...ważne,żeby była wyraźnie widoczna tzw.linia odcięcia ,a nie to że to ledy ,czy inne żarówki...ważne, mieć dobrze ustawione światła i nie oślepiać innych użytkowników drogi..uważam,że ledy dają więcej bezpieczeństwa poprzez to,że dają więcej światła,tym samym lepszą widoczność,pozdrawiam
- greg2
- Senior Moderator
- Auto: Golf VII GTI
- Engine: 2.0 TSI
- Localization: Warszawa
Z punktu prawnego to nie ma znaczenia czy bedzie idealna linia odciecia czy nie, wazne jest to czy jest homologacja. Obecnie zaden dokladany led zamiast zarowki tego nie spelnia. Philips cos tam podobno stara sie o jakies homologacje.
Decyzja i tak nalezy do Ciebie
Decyzja i tak nalezy do Ciebie
-
piotr64
- Gadatliwy
- Auto: Golf VI TEAM
- Engine: 1.4 16V
- Localization: Pomorskie
śmiało możesz do przeciwmgielnych założyć ledy tylko miej na uwadze że BCM jest bardzo czuły i nawet z canbusem potrafi walić błędem tanie nie wchodzą w grę