Pomiar multimetrem akumulatora
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
- jarooo139
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 7
- Engine: 1.4 TSI
- Localization: Dłutów
Pomiar multimetrem akumulatora
Witam , mam pytanie, mierzyłem pobór prądu na postoju multimetrem i wyszło na żółtym polu 10 pobór prądu zero czyli ok, a na białym polu 10 pobór 0.23 na którym polu powinno się mierzyć ? na zdjęciu ustawione na żółtym 10 a u góry na białym 10 , zna się ktoś może ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- BRUNO55
- Senior Moderator
- Auto: VW GOLF VII Highline
- Engine: 1.4 TSI 103 KW CHPA
- Localization: CRY
Re: Pomiar multimetrem akumulatora
jarooo139 pisze:Witam , mam pytanie, mierzyłem pobór prądu na postoju multimetrem i wyszło na żółtym polu 10 pobór prądu zero czyli ok, a na białym polu 10 pobór 0.23 na którym polu powinno się mierzyć ? na zdjęciu ustawione na żółtym 10 a u góry na białym 10 , zna się ktoś może ?
Na białym dla prądu stałego. Żółte pole to prąd zmienny. W aucie masz prąd stały. Dalej pomyśl.
- jarooo139
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 7
- Engine: 1.4 TSI
- Localization: Dłutów
Dzięki, a na białym miałem pobór 0.23 czy to dużo czy w normie ?
-
Zdravko
- Sympatyk
- Auto: VW Golf 7 FL
- Engine: 1.4 TSI 150KM DSG
- Localization: ELW
Elektronika w stanie uśpienia może pobierać 30-40mA tak więc Twoje 23mA jest w normie i w codziennym użytkowaniu auta przy sprawnym akumulatorze jest to w ogóle nie zauważalne.
- tberent
- Banned
- Auto: VW Golf 6
- Engine: CBCD
- Localization: Lodzkie
Raczej przemiennyBRUNO55 pisze:jarooo139 pisze:Witam , mam pytanie, mierzyłem pobór prądu na postoju multimetrem i wyszło na żółtym polu 10 pobór prądu zero czyli ok, a na białym polu 10 pobór 0.23 na którym polu powinno się mierzyć ? na zdjęciu ustawione na żółtym 10 a u góry na białym 10 , zna się ktoś może ?
Na białym dla prądu stałego. Żółte pole to prąd zmienny. W aucie masz prąd stały. Dalej pomyśl.
Wysłane z mojego T8s przy użyciu Tapatalka