Wymiana dyfuzora tył z gtd na gti jest mozliwa?
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Wewnętrzne i zewnętrzne modyfikacje wizualne w celu uzyskania bardziej sportowego lub ładniejszego wyglądu tj. zmiany atrapy, zderzaków, lotek, foteli, kierownicy, podsufitki itp. elementów wpływających na zmianę wyglądu.
Pamiętaj:
Wewnętrzne i zewnętrzne modyfikacje wizualne w celu uzyskania bardziej sportowego lub ładniejszego wyglądu tj. zmiany atrapy, zderzaków, lotek, foteli, kierownicy, podsufitki itp. elementów wpływających na zmianę wyglądu.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
-
Darrooo
- Niemowa
- Auto: VW golf 6
- Engine: 2.0tdi
- Localization: Katowice
Wymiana dyfuzora tył z gtd na gti jest mozliwa?
Witam ,wymiana dyfuzora tył z gtd na gti jest mozliwa? Czy czeba wymieniac caly zderzak czy tylko dokładkę ze zderzaka gtd ściągamy i wkładamy gti ? PZD
-
Zdravko
- Sympatyk
- Auto: VW Golf 7 FL
- Engine: 1.4 TSI 150KM DSG
- Localization: ELW
Re: Wymiana dyfuzora tył z gtd na gti jest mozliwa?
Wydaje mi się że wystarczy wymienić sam dyfuzor.
https://a.allegroimg.com/s1024/0cebb7/1 ... 96059a7a88
Tak samo jest w Golfie 7 osobiście to przerabiałem i pasowało 1:1
https://a.allegroimg.com/s1024/0cebb7/1 ... 96059a7a88
Tak samo jest w Golfie 7 osobiście to przerabiałem i pasowało 1:1
-
Tomasz_W-wa
- Forumowicz
- Auto: VW Golf 7 Variant
- Engine: CLHA
- Localization: Warszawa
Re: Wymiana dyfuzora tył z gtd na gti jest mozliwa?
Informacja dla tych co chcą podmieniać dyfuzor w Golf 7.0 Variant na Variant R to nie P&P, do podmiany jest cały zderzak z wszystkimi gratami.
Sam zderzak od R-ki jest bez tylnych odblasków, które zostały przeniesione na dokładkę.
W poliftowym (czytaj 7.5 znowu wróciły na swoje miejsca, czyli na rogi tylnego zderzaka).
Z tego co wyczytałem cały tylny zderzak od Variant R z polifta pasuje do przedlifta tylko tam jest dyfuzor już inny i końcówki wydechu nie są przykręcane do dyfuzora tylko montowane na stałe do wydechu

A tu zestaw (do całości brakuje jednego odblasku + zderzaka + zakończenia wewnętrznych rantów zderzaka):

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Sam zderzak od R-ki jest bez tylnych odblasków, które zostały przeniesione na dokładkę.
W poliftowym (czytaj 7.5 znowu wróciły na swoje miejsca, czyli na rogi tylnego zderzaka).
Z tego co wyczytałem cały tylny zderzak od Variant R z polifta pasuje do przedlifta tylko tam jest dyfuzor już inny i końcówki wydechu nie są przykręcane do dyfuzora tylko montowane na stałe do wydechu

A tu zestaw (do całości brakuje jednego odblasku + zderzaka + zakończenia wewnętrznych rantów zderzaka):

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa